Webverkenner
Image default
Bedrijven

Niet ongelukkig blijven doorlopen

Een weetje: wist je dat het woord psychologie is opgebouwd uit de Griekse woorden voor ziel (psyché) en het woord voor gedacht (logos). Kort samengevat is het begrip psychologie dus het woord voor de wetenschap van de geest en het welzijn hiervan. De Grieken hielden hier zich al mee bezig en bestudeerden niet alleen de psychologie van mensen, maar ook van dieren. Psychologie Delft richt zich op mensen, maar kan wel een breed scala aan mensen  goed van dienst zijn in het helpen met psychische klachten.

De psychologie pakt een brede variëteit aan klachten aan. Angststoornissen zijn een van de meeste voorkomende soorten klachten waarvoor mensen zich melden bij een psycholoog. Ook kun je bij een psycholoog terecht als je fysieke klachten ervaart waar je niet direct een lichamelijke oorzaak voor hebt of hebt kunnen vinden. Dat is niets om je voor te schamen, veel psychische klachten kunnen zich fysiek uiten en daarbij is het natuurlijk ook altijd om bij de kern te beginnen. Een behandeling psycholoog Delft zal je daarom in zo’n geval ook zeker goed kunnen doen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er nog geen naam is voor jouw fysieke klachten omdat er nog geen naam voor is. Maar vaak onderschatten mensen de kracht van de psyché en is het vaak de laatste optie die mensen overwegen. Vaak is dat toch jammer, want er is niets zo belangrijk als het gezond houden van de geest. Bovendien is naar de psycholoog moeten ook niets om je voor te schamen. Veel mensen houden het liever geheim, maar er is niets mis mee. Je gaat toch ook naar de huisarts als je pijn in je voet hebt, dus waarom niet naar een dokter als je er mentaal even niet meer uitkomt. Dat kan natuurlijk net zo goed een serieus probleem zijn en verdient ook zeker aandacht.

http://www.psychologiepraktijkjonkman.nl/

Gerelateerde artikelen

Bekijk de meest voordelige textielframe op maat

Weekendje tot rust komen

De mooiste eilanden van Spanje