Webverkenner
Image default
Bedrijven

Online ondernemen

Het is helemaal hot momenteel. Online ondernemen. Of dat nu is met een webshop of wanneer je aan de slag gaat als virtueel assistent. Tegenwoordig vindt er meer en meer ondernemersactiviteit plaats op internet. Maar dan moeten mensen je daar wel weten te vinden. Heb je enig idee hoe groot internet is en hoeveel daar te vinden is? Het is eigenlijk net als een grote bibliotheek. Als je niet weet waar je moet gaan zoeken, dan kom je nooit thuis met het boek dat je graag zou willen lezen. Dat is op internet net zo. Als je niet weet waar jouw klanten op zoeken, dan weet je ook niet waar jij jezelf moet neerzetten als onmisbare aanwinst. 

 

Zoekmachine

Mensen gaan snel en gericht op zoek. Het leven gaat snel, dus zoeken moet snel. Met een simpele zoekterm in een zoekmachine rollen er zo flink wat resultaten uit. Maar eerlijk is eerlijk, er is bijna niemand die 20 pagina’s met zoekresultaten doorspit om te kijken wat nu echt het beste past bij wat ze zoeken. Als bedrijf wil je in de top 3 staan, minimaal. De eerste drie resultaten worden het vaakst bekeken. Vaak zit daar al wel een oplossing bij die ze goed genoeg en betaalbaar genoeg vinden. Dus het is leuk als jij met een nog beter voorstel op pagina 2 staat, maar daar gaan ze jou nooit zien! Dus ben jij een echte slimme ondernemer en wil jij in de top 3 terecht komen, dan doe je natuurlijk aan Search Engine Optimalization.

 

Vak apart

Jazeker, je kunt zelf aan de slag met al je teksten om ze te optimaliseren. Geen probleem. Als je tenminste genoeg tijd hebt om precies uit te zoeken hoe het allemaal zit. Als je genoeg tijd hebt om fouten te maken en daarvan te leren. Bijsturen totdat het goed gaat. En natuurlijk dagelijks of wekelijks bijhouden wat er weer is gewijzigd. Maar eerlijk is eerlijk, werken met SEO is een vak apart. Er zijn mensen die zich hierin specialiseren en dag in dag uit mee bezig zijn. Zij weten pas echt wat je nodig hebt om die felbegeerde eerste plaats te kunnen behalen. En vriendelijk als ze zijn willen zij al hun kennis en ervaring ook voor jou inzetten. Op je website teksten, maar ook je blogteksten. Eigenlijk op alle teksten die jij op internet plaatst. Zo weten jouw toekomstige klanten jou snel en makkelijk te vinden. En dat is op het grote internet heel wat waard. 

 

 

https://web-wings.nl/