Webverkenner
Image default
Bedrijven

Eerste dag werken in een magazijn

Ga je binnenkort voor het eerst werken in een magazijn? Dan zijn er wat dingen, waar je goed op moet letten. In een magazijn gelden verschillende regels. Het is belangrijk om de regels op te volgen. Op die manier zorg je namelijk onder andere voor meer veiligheid. Ook zorg je er zo voor, dat je geen overbodig werk doet. Hier vast wat informatie voor een goed begin.

Veilig werken

Vaak zijn er in een magazijn looproutes aangegeven, bijvoorbeeld met geel tape op de vloer. Die looproutes zijn er niet voor niets. Er rijden namelijk vaak in een magazijn ook heftrucks die, met toch nog wel een behoorlijke vaart, door het magazijn rijden. Je wilt natuurlijk geen ongelukken. Daarom is het belangrijk dat als je in een magazijn loopt, je via de daarvoor aangewezen paden loopt.

Verder heb je lichtgevende hesjes, vaak geel of oranje, die je standaard aan hebt in het magazijn. Het is namelijk belangrijk dat een heftruckchauffeur, maar ook iemand op bijvoorbeeld een ept (elektrische palletwagen) jou zo snel mogelijk ziet. Verder heb je voor het magazijn veiligheidsschoenen, zodat je niet direct uit de running bent, als er eens iets, uit bijvoorbeeld een stelling, op jouw voeten valt.

Soorten pallets

Wil je geen overbodig werk doen? Logisch. Toch komt het nog voor dat dit in het magazijn wel per ongeluk wordt gedaan. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten pallets. Die soorten pallets kun je niet willekeurig gebruiken. Het hangt van de lading af en van het transport (bijvoorbeeld binnen of buiten Europa) welke soorten pallets je moet gebruiken.

Stapel je dus iets op de verkeerde pallet? Dan moet je het overpakken. Dan was het eerder opstapelen dus overbodig. Het zorgt ook voor extra werk. Want je moet de lading overpakken, naar de juiste pallet. Dit kost dus tijd, waardoor een vracht te laat kan aankomen en het kost extra arbeidstijd (dus geld).

https://vervoerentransportnederland.nl/verschillende-soorten-pallets/

Gerelateerde artikelen

3 redenen waarom bedrijven bedrijfskleding moeten aanschaffen!

De mooiste eilanden van Spanje

Waar en welke pokerkaarten kun je het beste kopen?