Webverkenner
Image default
Bedrijven

Goed beveiligde computer

Het is tegenwoordig steeds belangrijker om een goed beveiligde computer te hebben. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Niet alleen bedrijven, ook jij kan te maken krijgen met cybercriminaliteit. De gevolgen kunnen ontzettend groot zijn, het is daarom van groot belang jouw computer goed te beveiligen.

De juiste tools

Het is belangrijk om gebruik te maken van de juiste tools. Een twee-stapsverificatie zorgt voor een extra laag beveiliging. Je krijgt dan een code toegestuurd naar bijvoorbeeld je telefoon. Hier heb je dus én je telefoon én je wachtwoord voor nodig. Dit voorkomt dat hackers zomaar op jouw account ingelogd kunnen worden.

Ook kan je een virusscanner of scriptblocker gebruiken. Zo voorkom je dat je computer of laptop vol komt te staan met virussen of programma’s die virussen bevatten. Het is hierbij belangrijk om voor de juiste scanner te kiezen. Er zijn goede gratis programma’s, maar over het algemeen zul je hiervoor voor moeten betalen. Bedenk hierbij dat dit het geld helemaal waard is.

Verder is het belangrijk om nooit inloggegevens met andere te delen. Het kan voorkomen dat je degene met wie jij je inloggegevens hebt gedeeld, dit ook met andere gaat delen. Heb je jouw gegevens gedeeld? Verander dan je wachtwoord, zodat je zeker weet dat niemand toegang heeft tot jouw account.

Als laatste is het belangrijk om back-ups te maken van je documenten, foto’s en video’s. Mocht je toch getroffen worden door cybercriminaliteit, dan heb je in ieder geval nog toegang tot jouw bestanden.

ICT vacatures

Vind jij deze computerpraat erg leuk, wil je hier wat van leren of heb je al ICT gestudeerd en wil je graag je mensen helpen. Ga dan eens opzoek naar ICT vacatures. Er zijn een hoop ICT vacatures te vinden, dus je vindt er vast wel eentje die bij jou past. Alleen al op LinkedIn staan tientallen ICT vacatures.

https://www.ictvacatures.me/