Webverkenner
Image default
Bedrijven

3 redenen waarom bedrijven bedrijfskleding moeten aanschaffen!

Er zijn veel verschillende sectoren waar een bedrijf actief kan zijn. In veel van deze sectoren is het niet nodig om bepaalde bedrijfskleding aan te schaffen. Zo kunt u denken aan ICT of aan de onderwijs sector. Voor andere sectoren is het bedrijf wel handig om bedrijfskleding aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan de transport en logistieke sector of de techniek, productie en bouwsector. Voor bedrijven in deze sectoren is het een must om bedrijfskleding of werkkleding aan te schaffen. Waarom? Dat wordt verder in dit artikel uitgelegd doormiddel van 3 redenen.

Bescherming en veiligheid

Ten eerste is een werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers. Volgens de ARBO wet (Arbeidsomstandigheden wet) is het de bedoeling dat werkgevers ervoor zorgen dat werknemers veilig en gezond kunnen werken. Daarnaast zijn de werknemers zelf ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Bedrijfskleding ook wel werkkleding moet er voor zorgen dat de werknemers goed beschermd zijn voor de opdrachten die moeten worden uitgevoerd. De eisen van veilige kleding verschillen per sector. Zo is het belangrijk voor in de bouw om stalen neuzen voor schoenen te hebben en handschoenen om de handen te beschermen. Voor in de horeca is het bijvoorbeeld belangrijk om te denken aan hygiëne. Bedrijfskleding zorgt ervoor dat deze kleding in orde is en de werknemer goed beschermd is.

Een stukje promotie

Een groot deel van de bedrijven steekt steeds meer geld in marketingcampagnes en dat zijn aardig hoge investeringen. Niet voor elk bedrijf is dat even relevant. Voor een schildersbedrijf of voor een timmerman is het beter om kleding te dragen met een logo, telefoonnummer of website gedrukt. Bedrijfskleding kan naast bescherming en veiligheid namelijk ook als promotieobject worden gezien. Door het logo of de naam van het bedrijf veel te laten terugkomen creëert u als bedrijf meer naamsbekendheid wat kan zorgen voor meer toekomstige klanten. Verder schept kleding met een logo of naam ook vertrouwen bij de klant. Het zorgt ervoor dat het bedrijf professioneel en netjes overkomt. Het personeel is het visitekaartje van de onderneming en wat beter dan om dat duidelijk naar voren te laten komen. Er zijn veel soorten kledingstukken te bedrukken met een logo. Zo kunt u jassen, shirts, overhemden, hoodies of petten en mutsen bedrukken met logo bij Hurricane. Deze partij heeft een groot aanbod in bedrijfskleding en biedt dus ook aan om bepaalde teksten te laten drukken.

Gelijkheid

Bedrijfskleding kan zorgen voor gelijkheid. Met gelijkheid wordt bedoeld dat er op de werkvloer geen verschil is tussen werknemers en wat deze werknemers dragen. Niet elke persoon heeft even veel geld voor bepaalde kleding of dezelfde smaak. Vroeger op de scholen waar een persoon op zit komt pesten veel voor omdat mensen er anders uitzien. Helaas geldt dit probleem ook op de werkvloer van bepaalde bedrijven. Mensen worden door hun uiterlijk mogelijk minder serieus genomen en dit kan er voor zorgen dat de sfeer sterk negatief wordt beïnvloed. Verder zorgt dezelfde kleding ook voor verbondenheid en het teamgevoel. Zo kunt u het vergelijken met teamsporten. U als coach laat u spelers, de medewerkers, samen in één tenue spelen om een mooi resultaat te halen.