Webverkenner
Image default
Gezondheid

Let op uw cholesterolgehalte

Heeft u een hoog cholesterolgehalte? Dan loopt u een vergroot risico op hart- en vaatziekten. Het lichaam heeft cholesterol nodig, omdat het een bouwstof is voor cellen en hormonen. Helaas maakt het lichaam niet altijd de ideale hoeveelheid cholesterol aan, en dus vergroot dit uw risico’s op ziekten. Een hoog cholesterolgehalte kan verschillende oorzaken hebben, waaronder het eten van teveel verzadigd vet, overgewicht, bepaalde medicijnen of erfelijke aanleg. Zo’n 65% van de Nederlanders heeft een te hoog cholesterol. Ga na of u dit ook heeft en neem indien nodig stappen om dit tegen te gaan.

Een gezonde leefstijl is de eerste stap die u moet zetten om uw cholesterolgehalte te verlagen. Eet gezonde voeding, beweeg voldoende en rook niet. Doet u deze dingen, dan is de kans dat uw cholesterolgehalte naar normaal niveau daalt, aanwezig. Helaas is een gezonde leefstijl niet altijd genoeg en zijn bij sommige mensen medicijnen nodig. Ook met een middelmatig hoog cholesterolgehalte komt u in aanmerking voor medicijnen.

Probeer om minder verzadigd vet te eten of verzadigd vet te vervangen door onverzadigd vet. Denk er ook aan om genoeg groenten en fruit per dag te eten, en eet vezelrijke producten. Het is ook zeer aan te raden om één of twee keer per week vis te eten. Bij voorkeur is dit een vette vis. Matig ook uw gebruik van alcohol. Wanneer u teveel alcohol nuttigt kan dit een nadelige invloed hebben op uw hart en de bloedvaten.

Het is verstandig om op zoek te gaan naar cholesterolverlagende producten om zo een te hoog cholesterolgehalte tegen te gaan. Veel Nederlanders hebben een te hoog cholesterol zonder dat ze hier iets aan veranderen. Dit kan zeer gevaarlijk zijn omdat u met een te hoog cholesterolgehalte een vergroot risico loopt op hart- en vaatziekten.

Bent u op zoek naar natuurlijke cholesterolverlagende middelen? Ook deze zijn online beschikbaar.

http://www.oligo-pharma.nl/

Gerelateerde artikelen

De elektronische sigaret versus de gewone sigaret

Deze tandarts brengt u onder narcose bij behandeling

Heb je last van hartkloppingen? Met deze tips doorbreek je de vicieuze cirkel