Webverkenner
Image default
Gezondheid

Manuele therapie in Amsterdam

Manuele therapie is een behandeling die zich richt op het verbeteren van de gewrichtsfunctie. Beperkte gewrichtsmobiliteit is vaak pijnlijk. Zowel pijn als een beperkt bewegingsbereik kunnen de houding beïnvloeden. Daarom kan manuele therapie Amsterdam oplossingen bieden voor deze aandoeningen. Het doel van manuele therapie is het verbeteren van de gewrichts- en spierfunctie. Dit verbetert bijvoorbeeld de houding en vergemakkelijkt verschillende bewegingssequenties tijdens het sporten en in het dagelijks leven.

We hebben 12 manuele therapeuten van wereldklasse in onze kliniek. Ze volgden eerst de opleiding fysiotherapie en daarna de opleiding manuele therapie. Door wetenschap te combineren met praktijkervaring heeft manuele therapie de afgelopen jaren een grote stap gezet. Master Manuele Therapie Amsterdam heeft aanvullende kennis opgedaan op het gebied van de wetenschap. Deze kennis wordt gebruikt voor diagnostiek en behandeling. MMT is daarom bij uitstek geschikt om patiënten met mobiliteitsproblemen een oplossing te bieden. Een manueel therapeut is een deskundige die helpt bij het wegnemen van klachten, met name in het lage rug- en nekgebied.

Hoe gaat een manueel therapeut te werk?
Een manueel therapeut observeert uw bewegingen. We zullen ook kijken naar manieren om uw gewrichten beter te laten werken. Op basis hiervan past hij een reeks specifieke technieken toe die bij gewrichten kunnen worden gebruikt. Het behandelprogramma van de manueeltherapeut bestaat ook uit het geven van passende instructie, advies, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Samengevat, de voordelen van manipulatieve therapie zijn vaak onmiddellijk.
U zult een verbeterd bewegingsbereik en minder pijn voelen.

Op zoek naar manuele therapie in Amsterdam? Wilt u een afspraak maken met één van de 12 manueel therapeuten van SMC, neem dan direct contact met ons op. Het hele jaar geopend.