Webverkenner
Image default
Gezondheid

Een brok in de keel hebben is erg vervelend

De term een erge brok in de keel hebben, heeft u vast weleens voorbij horen komen. Een brok in de keel hebben, wordt vaak geassocieerd met emoties. Wat veel mensen niet weten, is dat er meerdere oorzaken zijn die samenhangen met een brok in de keel. Wat zijn de verschillende oorzaken van een brok in de keel? En wat is er precies aan de hand als u dit gevoel ervaart? En nog belangrijker: hoe raakt u dit gevoel weer kwijt? Lees u online in over het hebben van een brok in de keel en kom meer te weten over dit bijzondere gevoel.

Wat is een brok in de keel nou eigenlijk?

Wanneer iemand bepaalde emoties naar boven voelt komen, zegt men weleens ‘’ik heb een brok in mijn keel’’. Een brok in de keel wordt dus vaak gelinkt aan emoties. Echter, er zijn meerdere oorzaken mogelijk van een brok in de keel gevoel. Wat is die welbekende brok in de keel nou eigenlijk? Bij een brok in de keel gevoel is er sprake van een hevige spanning bij de nek en hals spieren. Dit kan het gevolg zijn van emoties, maar ook van langdurige stress en/of hyperventilatie. Veel mensen hebben niet door dat de manier van ademhalen de veroorzaker kan zijn van een brok in de keel gevoel.

Op welke manier komt u er vanaf?

Een brok in de keel gevoel is vervelend. U wilt graag weten waar het bij u vandaan komt om er vervolgens iets aan te kunnen doen. Hoe u van een brok in de keel af komt, hangt natuurlijk af van de oorzaak. Echter, meer dan eens is gebleken dat een gezonde ademhaling bijdraagt aan het wegnemen van een brok in de keel. Wanneer een lichamelijke aandoening die de gespannen spieren in de hals kan veroorzaken, uitgesloten is, kunt u met uw ademhaling aan de slag. Een gezonde ademhaling kan een brok in de keel wegnemen dan wel serieus doen verminderen.

Gerelateerde artikelen

Hoe worden ziektes overgedragen?

Behandeling door een fysiotherapeut

Griepepidemie