Webverkenner
Image default
Dienstverlening

Wat zijn veel voorkomende fouten tijdens het aanleggen van elektra

Elektra aanleggen kan erg verwarrend zijn en het is daarom ook niet voor iedereen weggelegd, hierdoor raden de meeste elektriciens ook aan om werkzaamheden over te laten aan een echt professional. Niet iedereen volgt dit advies op en daarom kan je hier veel voorkomende fouten vinden die worden gemaakt tijdens het aanleggen van elektra.

Fouten tijdens het vervangen of aanleggen van de groepenkast

Elektriciteit wordt verdeeld over alle groepen in de groepenkast, zo heb je vaak ook verschillende groepen zoals een keukengroep en woonkamer groep. Tijdens het vervangen van een groep is het dus belangrijk dat je alle groepen wel weer op de juiste manier aansluit anders kan dit in veel gevallen erg gevaarlijk zijn als je een klus moet doen aan elektra. Ook overbelasting hoort hierbij, dit is als je teveel apparaten aansluit op een groep achter de groepenkast. Een groep kan maar maximaal 3500 watt tegelijk aan, bij overbelasting moet de groep dus meer watt leveren dan dat hij aankan. Tijdens het vervangen van je groepenkast kan je dus de verkeerde leidingen op de verkeerde groep aansluiten. De keukengroep heeft bijvoorbeeld ook twee groepen nodig, er zitten dus wel een aantal bijzonderheden aan.

Schade tijdens het aanleggen van elektra

Iedereen maakt wel eens een foutje, schade maken aan elektra kabels of andere componenten hoort daar ook bij. Toch blijft het een veel gemaakte fout tijdens het aanleggen van elektra. Dit kan komen omdat je geen ervaring bent maar soms komt dit ook omdat er niet wordt gewerkt met de juiste materialen, gebruik daarom ook altijd materialen die een keurmerk hebben en soms is het handig als iets extra beschermd is.

Schakel de elektra uit

Tijdens een klus aan elektra moet je ook de stroom uitzetten, doe dit altijd via de hoofdschakelaar en niet via een groep.

 

Gerelateerde artikelen

Een bouwdroger huren voor uw bouwproject

Bestel de lekkerste biefstuk of bavette gewoon online

Ga voordelig uit eten bij jouw favoriete restaurant in Venlo