Webverkenner
Image default
Groothandel

Houtpellets kopen voor uw houtkachel doet u bij dit bedrijf

Heeft u een houtkachel en wilt u houtpellets kopen? Zoek dan niet verder! Bij Gedizo vindt u de houtpellets die u zoekt. Het is tegenwoordig steeds normaler om over te stappen op cv-ketels en houtkachels die op biobrandstof werken. CV-ketels die op gas werken zijn steeds duurder, aangezien de gasprijs de laatste jaren flink is gestegen. Houtpellet is een biobrandstof waarbij samengeperste houtsnippers van schoon afvalhout worden gemaakt en die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld houtkachels. Gedizo maakt houtpellets van schoon afvalhout. Als u denkt aan houtpellets kopen bij Gedizo bent u dus zeer milieuvriendelijk bezig.

 Gedizo: de specialist in houtpellets en diervoeders

Oorspronkelijk is Gedizo gespecialiseerd in het verwerken en verpakken van diervoerders van hoge kwaliteit. Sinds de jaren negentig werkt Gedizo voornamelijk met snijmaïs en het verpakken en vervoeren naar verschillende locaties in binnen- en buitenland. Er is sindsdien een grote Europese markt ontstaan waarbij het bedrijf diervoeders levert aan onder andere Polen, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Koeweit, Jordanië en Saoedi-Arabië. Tegenwoordig kunt u kiezen uit allerlei soorten mengsels van diervoeders en andere producten zoals grote balen gehakseld stro en strokorrels. Zelfs als u geen veehouderij runt kunt u bij Gedizo terecht om bijvoorbeeld houtpellets te kopen.

De voordelen van houtpellets kopen

Er zijn tal aan voordelen als u kiest voor houtpellets kopen. Ten eerste zijn houtpellets voordeliger dan brandhout. Net zoals bij aardgas is de prijs van brandhout de laatste jaren flink gestegen. Daarnaast, als u houtpellets koopt kunt u duurzaam stoken. Omdat u een afvalstof zoals geperst zaagsel als brandstof gebruikt, bent u CO2 neutraal bezig. Er zijn daarbij ook minder gezondheidsrisico’s doordat de verbranding weinig asresten achterlaat. Ook is het zo dat er minder rookvorming ontstaat omdat het schoon afvalhout is. U hoeft zich daarnaast geen zorgen te maken om vonken en knetteren omdat de houtpellets geen vocht bevatten zoals bij brandhout. Een houtkachel of cv op houtpellets als biobrandstof heeft dus zo zijn voordelen en is veel veiliger voor gebruik met kinderen in het huis.

https://gedizo.nl/