Webverkenner
Image default
Auto’s en Motoren

Uw caravan goed verkopen

Huidige vraag

De verkoop van nieuwe caravans is in juni omhooggeschoten. Ook zouden de tweedehands campers en caravans goed verkopen. In juni steeg daarvan de verkoop met 40 procent. Dat is dus goed nieuws als u uw caravan verkopen wilt.

Vraagprijs

Als u een idee van de vraagprijzen wilt hebben, dan zijn er websites waar gebruikte caravans worden aangeboden een goede start. Dat wil niet zeggen dat de caravans daadwerkelijk voor de vermelde prijzen worden verkocht. De factoren die onder meer de waarde van een caravan bepalen zijn: merk, bouwjaar, staat, banden, afmetingen, nieuwprijs en indeling.

Voorbereiding

De presentatie is zeer belangrijk voor alles wat men wil verkopen. Is de eerste indruk slecht, dan kunt u de verkoop al bijna vergeten. Als de caravan enige tijd niet is doorgelucht, dan moet u dat natuurlijk doen. Met mate kunt u daarnaast een luchtverfrisser gebruiken. Kijk na of alles goed werkt. Repareert u tenminste kleine mankementen. Zorgt u ervoor dat de banden in goede staat zijn. Houdt u de onderhoudshistorie bij de hand, en natuurlijk de eigendoms- en registratiepapieren. Als uw caravan zwaarder is dan 3500 kg, dan dient u er een APK-keuringsbewijs voor te hebben. Is uw caravan lichter, dan kunt u toch besluiten om bij een BOVAG-bedrijf een PACK-keuring te laten uitvoeren om zo een potentiële koper meer vertrouwen in uw caravan te geven. Bij zo’n keuring wordt niets afgesteld of vervangen. Natuurlijk kan die keuring met een onderhoudsbeurt worden gecombineerd.

Verkoopkanalen

Als u een nieuwe caravan gaat afschaffen, dan kunt u bij het bedrijf waar u die koopt, navragen wat ze voor de oude geven. U kunt natuurlijk sowieso bij een caravandealer navragen wat ze voor uw caravan bieden. Er zijn bedrijven die zich specialiseren in de inkoop van caravans. Desgewenst halen ze uw caravan op. Wilt u online uw caravan verkopen, maak dan een goede beschrijving en foto’s. Er zijn diverse websites, waar u uw caravan te koop kunt aanbieden. Heeft u een Facebook-pagina, dan zou u de caravan daarop kunnen vermelden. Wellicht zijn er Facebook-groepen waar u lid van bent, waarin plaatsing zinvol kan zijn. Wordt u lid van Facebook-groepen, die voor de verkoop van uw caravan interessant zijn. U kunt altijd later het lidmaatschap weer opzeggen. Dat kost niets. Zorg dat u altijd een RDW vrijwaringsbewijs krijgt.