Webverkenner
Image default
Bedrijven

Nieuwe veiligheidsregels voor auto’s

Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs zal weleens beangstigende momenten meegemaakt hebben in het verkeer. Momenten waarop het maar net goed ging. Soms door een fout van een ander en soms omdat je zelf een verkeerde inschatting heb gemaakt. Met zoveel mensen op de weg is het natuurlijk niet gek dat er weleens een incident plaatsvindt. Daarom wilt de EU nu ook meer maatregelen nemen om de veiligheid van automobilisten beter te maken. Middels een aantal nieuwe veiligheidsvoorschriften waaraan de nieuwe auto’s moeten voldoen wilt de EU de wegen vanaf 2021 veiliger maken.

Middels deze regeling word de fabrikanten verplicht om een intelligente snelheid assistent, een alcoholslot, een noodremsysteem, verbeterde gordels en een hulpmiddel om in de juiste rijstrook te blijven in de auto te hebben. Dit is bedoelt om de wegen in de Europese landen nog veiliger te maken. Het zijn nogal wat maatregelen die zij hier treffen. Want wie gaat het allemaal betalen? Waarschijnlijk de consument. En het is logisch dat deze middelen helpen bij de veiligheid, maar tegen welke prijs. Met deze maatregelen denkt de Europese Unie dat er meer dan 20.000 doden minder vallen tegen en 2040 ten minstens 140.000. Dit is natuurlijk wel een hoop. Maar er zijn mensen die echt een auto nodig hebben om naar hun werk te geraken. En als deze dan belast worden met het kopen van een nieuwe auto die veel duurder is geworden dankzij de maatregelen van de EU wordt het lastig voor deze mensen om een nieuwe auto te kopen als dit nodig is.

Maar zelf kan je ook veel doen om je eigen veiligheid beter te maken. Zo kan je een achteruitrijcamera set kopen. Verschillende merken bieden verschillende camera’s aan. Kijk eens op internet om te kijken naar een geschikte camera, zoals een Waeco camera. Op deze manier maak je het ook veiliger voor je omstanders.

https://www.vanzwitserland.nl/

Gerelateerde artikelen

Goed beveiligde computer

Tips tegen muggen

De pluspunten van een verstelbare Herman Miller bureaustoel