Webverkenner
Image default
Bedrijven

Laat uw nieuwe stoomketel installeren door vakmensen

Een stoomketel is vaak een belangrijk element in uw bedrijfsproces. Hierbij is het belangrijk dat de ketel voldoet aan de wetgeving en dat het rekening houdt met rationeel energieverbruik en het milieu. Daarom heeft Novum een productlijn industriële stoomketels ontwikkeld die is gebaseerd op het zogenaamde vuurgang-waterpijp principe. Hierdoor heeft uw stoomketel gunstige stoomopwekking eigenschappen en is de temperatuurverdeling in de ketel erg gelijkmatig. Daarbij is uw stoomketel altijd voorzien van een op de ketel afgestelde brander en kwalitatief hoogwaardige appendages. De vakmensen van Novum zorgen altijd voor een zorgvuldige installatie en komen ook langs voor een onderhoud. Ontdek snel het aanbod van de specialist en koop de stoomketel die aansluit bij uw situatie.

 

Kies de passende lagedruk stoomketel met een hoog rendement

Hoe werkt een lagedruk stoomketel? Een lagedruk stoomketel heeft altijd een maximale werkdruk die lager is dan 0,5 bar. Ook de veiligheidstoestellen zijn afgesteld op 0,5 bar. Er zijn verschillende soorten lagedruk stoominstallaties. Deze koopt u het beste bij een specialist, die constant blijft innoveren. Bij Novum heeft u de keuze uit twee lagedruk stoomketels voor diverse industrieën. De Novumax LD heeft een lage NOx-emissie, goede inspecteerbaarheid en degelijke bouwwijze. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de Novumax LD-HR. Bij deze stoomketel is geen voorverwarming van het suppletiewater nodig om zuurstof te verwijderen. Het rendementen ligt ongeveer 8% hoger dan bij gewone lagedruk industriële stoomketels. Bovendien is deze ketel uitermate geschikt voor luchtbevochtiging.

 

Laat uw stoomketel onderhouden door specialisten

Heeft u een of meerdere stoomketels in uw bedrijf? Dan is het belangrijk om de stoomketel regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, zodat u de levensduur van het apparaat kunt verlengen. Hiervoor schakelt u de specialisten van Novum in. Deze producent van stoomketels zorgt voor een kwaliteitsvol resultaat. Daarnaast bespaart u ook kosten en tijd met het onderhoud. De vakmensen beschikken over een grondige technische kennis en inzicht, zodat uw onderhoud in een mum van tijd is gebeurd. Wanneer uw stoomketel echt aan vervanging toe is, koopt u bij deze specialist een nieuwe hoge-of lagedruk ketel met een hoog rendement en lage Nox-emissie.

 

Gerelateerde artikelen

Opzetten van een goede website

Tips tegen muggen

De badkamer