Webverkenner
Image default
Bedrijven

Koe comfort

Het is misschien wel één van de grootste uitdagingen van iedere boer die koeien bezit: de optimale koe box voor de koeien. Een koe box is de plek waar koeien kunnen liggen in de stal.

Er zijn talloze bedrijven die zie zich bezighouden met het zo comfortabel mogelijk maken voor de koe. Dit heeft allemaal te maken met de bloedcirculatie, het voorkomen van blessures en het verteren van voedsel. Deze drie onderdelen resulteren in dat wat de boer wilt, beter vlees of betere melk.

Het is voor zowel voor de koe als de boer van belang dat de koe zich niet kan bezeren aan de ligbox. Wijsman heeft het merk cowhouse omarmd omdat het voldoet aan alle aspecten die belangrijk zijn voor een koe. Hoe comfortabel de koe het heeft in de box hangt namelijk af van de ruimte die het heeft. Als eerst dient er genoeg ruimte te zijn. Dit zal ervoor zorgen dat de koe makkelijker overweegt om de box in te stappen. De koe heeft in de vrije natuur namelijk drie meter nodig. Elk obstakel binnen dit bereik wordt als hinderlijk ervaren en heeft een negatieve invloed op het gedrag. Hiernaast moet de box een open gevoel geven. Er wordt rekening gehouden met het gevoel van de koe.

Observatievideo’s tonen aan dat de koe 45 minuten eerder gaan liggen in vergeleiking tot de conventionele box. Ook het opstaan gaat makkelijker.

Cowhouse is een merk dat zich gericht heeft op de gehele stal. Het heeft diverse producten die zich bekommeren om de gezondheid van de koe en dus resulteren op een winstgevendere koe. Het assortiment verschilt van een all weather skywall die de koe helpt om in te spelen op de veranderlijke weersituatie tot een koeborstel die de koe vrijwillig op haar persoonlijke verzorging laat letten. Om het de koe dus zo comfortabel mogelijk te maken moet het ‘totaal plaatje’ van de stal compleet zijn.

http://wijsmanhandelenadvies.nl