Webverkenner
Image default
Industrie

Hoe kom ik aan een baan in de civiele techniek?

Wil je een baan in civiele techniek? Dan heb je natuurlijk bepaalde opleidingen nodig. Er zijn veel verschillende kanten die je op kunt binnen civiel techniek. Je kunt aan de slag als ingenieur, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals werken voor een opleidingsinstituut of bedrijf. In dit artikel vertellen we meer over de mogelijkhedhen en geven we wat tips om civiel technicus te worden! Dan kun je gelijk solliciteren voor civiele techniek vacatures!

Wat is civiele techniek precies?

Civiele techniek is een breed vakgebied in de ingenieurswetenschappen. Dit heeft te maken met civieltechnische objecten, constructies en civieltechnisch procesmanagement. De civiel-technische opleiding bestaat uit verschillende civiele technische vakken. Enkele civiel technische vakgebieden zijn civieltechnisch rekenen, civieel technische tekening en modelleren, civieltechnisch ontwerpen en civieeltechnisch beheersing.

Als ingenieur civiel techniek werk je aan verschillende projecten. Je ontwerpt bijvoorbeeld bruggen, viaducten of wegen. Daarnaast zorg je ervoor dat het bouwwerk veilig is en voldoet aan alle eisen. Ook voer je civiel technische onderzoeken uit en adviseer je over civiele technische kwesties.

Wat zijn de opleidingen tot civieltechnicus?

Binnen civiele techniek zijn er verschillende opleidingen die je kunt volgen. Voor civiele techniek heb je een hbo opleiding civieltechnische ingenieurswetenschappen nodig, of bijvoorbeeld een civieltechnisch hogere opleiding. Als civiel technicus ben je breed inzetbaar. Je kunt aan de slag als ingenieur, maar ook bijvoorbeeld werken voor een opleidingsinstituut of civiel technisch bedrijf.

Welke vacatures zijn er voor civieltechnicus?

Er zijn veel civieltechnisch vacatures. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als ingenieur civiel techniek, maar ook werken voor een opleidingsinstituut of civiel technisch bedrijf. Bekijk onze civieltechnisch vacatures en solliciteer direct bij Maters en de Koning. Dit is een ingenieursbureau in Rotterdam en Roosendaal. Ze hebben dus twee verschillende locaties en voeren opdrachten uit door heel Nederland, maar ook soms erbuiten. Ben je geïnteresseerd in een baan in de civiele techniek? Neem dan direct contact op met Maters en de Koning!