Webverkenner
Image default
Industrie

De methodiek van kunststof spuitgieten

De methode van kunststof spuitgieten kent veel voordelen voor u als afnemer. Er bestaan diverse typen kunststoffen, elk met eigen voordelen en specifieke eigenschappen, maar deze typen zijn vrijwel allemaal te gebruiken bij het spuitgieten. Tevens kent deze methodiek ruimte voor u om een gespecialiseerd ontwerp te realiseren. Dit heeft te maken met de unieke matrijzen, welke zorgen voor de vorm van uw kunststof eindproduct. Met het juiste ontwerp en een correcte matrijs kunt u met dit proces vertrouwen op een optimale en professionele realisatie van het eindproduct.

Hoe werkt het kunststof spuitgieten?

Het spuitgieten van kunststof is gebaseerd op een aantal elementen; de keuze voor een bepaald type kunststof, het ontwerp, de matrijs en het geautomatiseerde proces. Bij de keuze voor een type kunststof hebben we het over thermoplastisch kunststof; dit is kunststof dat onder hoge temperaturen kneedbaar, ofwel plastisch wordt. Dit is vereist om de matrijs optimaal te kunnen laten renderen, want deze zorgt dat het kunststof element in de juiste vorm stolt. Binnen het volautomatische proces wordt de plastische kunststof in de gewenste vorm gebracht. Het eindproduct kunt u laten bewerken middels bedrukking. Dankzij de vele mogelijkheden van de matrijs heeft u als afnemer veel vrijheid om het ontwerp te bepalen.

Kosten efficiënt produceren met een grote afname

Het kunststof spuitgieten wordt pas écht interessant op het moment dat u een grote afname doet, oftewel: kiest voor massafabricage. Vanaf circa 2.500 producten wordt deze methode van produceren daadwerkelijk winstgevend ten opzichte van andere technieken. Het volautomatische proces kan worden bijgestaan door een geavanceerde robot, welke kleine afwijkingen in de nabewerking kan herstellen. Voor het professioneel spuitgieten van kunststof producten kunt u terecht bij Naber Plastics. De uiteindelijke kosten voor kunststof spuitgieten hangen af van diverse elementen als het gekozen kunststof materiaal, de benodigde matrijzen en het gekozen volume van de afname.

https://naberplastics.com/

Gerelateerde artikelen

Hoe kom ik aan een baan in de civiele techniek?

Altijd deskundig advies over machineverhuur

Voorkom blootstelling en laat chroom-6 zo snel mogelijk saneren