Webverkenner
Image default
Bedrijven

Het coderen van farmacie en cosmetica

Het coderen van producten in de farmacie en cosmetica branche wordt steeds belangrijker, een goed etiketteersysteem is heel belangrijk. Dit wordt gedaan om fraude tegen te gaan, door de code zijn de producten beter traceerbaar. Door een flexibele codeeroplossing toe te passen op de producten zijn de producten beschermt tegen vervalsing en zorgt het ervoor dat de complete productenketting goed traceerbaar is. Aan de hand van de soort opdracht wordt er besloten welke technologie er gaat worden gebruikt. Dit zijn erg uiteenlopende technologieën. De coderingsgroepen en technologieën staan op de voorgrond, dit voor de productlijnen en de technische software verbindingen.

Zodat de product verpakking goed gecodeerd worden wordt er gebruik gemaakt van een hot foil printer, het gaat vaak om printen op folie. De zaak die hier gebruik van maakt bij KBA Metronics is hier erg over te spreken. Ze zijn er tevreden over de betrouwbaarheid van deze apparatuur. Het is de bedoeling dat de verpakkingen door het coderen mooier worden. Wanneer je een cosmetica product aanschaft begint het al bij de verpakking, deze moet mooi zijn en klasse uitstralingen. De combinatie van de kwaliteit van het product en het design moet ervoor zorgen dat een product verkocht wordt.

Wanneer het gaat over producten is coderen iets wat we eigenlijk niet meer kunnen weg denken in de routine. Er wordt gebruik gemaakt coderen bij heel veel verschillende sectoren, niemand kan meer zonder. Het wordt steeds belangrijker hoe de producten gecodeerd worden. Denk hierbij aan de uitstraling van een product aan de hand van kleuren en designs. Verder is codering belangrijk voor de veiligheid van een product. Door de codering kan alle informatie van het product op de verpakking worden gecodeerd en ook kan er een houdbaarheidsdatum worden toegevoegd op het product. Voor meer informatie over het coderen van cosmetica kun je een kijkje nemen op de website.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/