Webverkenner
Image default
Bedrijven

Een intercomsysteem voor buiten vergroot de veiligheid van uw pand

Bent u op zoek naar een intercomsysteem voor buiten? Met een intercomsysteem wordt het heel gemakkelijk om te communiceren met bezoekers. Het is een handige oplossing voor woonhuizen, bijvoorbeeld als u op een etage woont. Maar ook voor kantoorpanden kan een intercom goed van pas komen. Doordat u met een intercomsysteem van Fontein Elektrotechniek meteen bij de poort kunt spreken en luisteren, of zelfs door middel van een camera kunt kijken naar uw bezoekers, weet u precies waar u aan toe bent.

Communicatie via een intercomsysteem

Een intercom bestaat normaal gesproken uit een zogenaamde ‘binnenpost’ en een ‘buitenpost’. De binnenpost wordt binnen in het gebouw geplaatst – in uw woning dus, of in uw bedrijfsruimte. Vanuit hier ontvangt u een signaal van de buitenpost, op het moment dat er iemand bij de deur of poort staat. Deze buitenpost wordt geactiveerd door middel van een knop of bel. Ook is er een microfoon en/of een camera ingebouwd, die het mogelijk maakt om de bezoekers te zien en te horen. De meeste intercoms zijn volledig draadloos, en werken via het mobiele netwerk of via internet. Dat heeft nog extra voordelen: door middel van uw smartphone kunt u de intercom blijven gebruiken, waar u ook maar bent. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit uw vakantieadres toegang verlenen tot uw woning.

Verbeter de veiligheid

Veel particulieren en bedrijven kiezen voor een intercom vanwege de verbeterde veiligheid. Wanneer er een bezoeker aanbelt, kunt u in een keer zien wie er aan de deur is. Daarna kiest u op afstand of u deze persoon of personen toegang verleend. Zeker in appartementencomplexen is dit een veel gekozen oplossing. Een intercomsysteem met camera zorgt voor een nog hoger gevoel van veiligheid: nu kunt u ook zien wie er voor de deur staat. De beelden van deze camera kunnen, bij sommige systemen, ook worden opgenomen.

https://www.fonteinelektrotechniek.nl/

Gerelateerde artikelen

Outplacementbureau

Eerste dag werken in een magazijn

De mooiste eilanden van Spanje