Webverkenner
Image default
Electronica en Computers

Zo kun je de beste chromecast kopen

Zo kun je de beste chromecast kopen

Sinds 2013 zien we hier in Nederland al de chromecast op de markt, maar wat is de Beste chromecast? Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is aangezien het ook te maken heeft met jouw wensen en mogelijkheden. Zo zijn er varianten voor Full HD schermen, maar ook 4K. Die 4K modellen zijn een stuk duurder, want daar is ook appart technologie voor nodig. Echter is het wel de investering waard als je 4K televisie niet beschikt over een smart functie. 

Daarnaast heeft het nieuwe Ultra model ook als voordeel dat je hem via de netvoeding kunt aansluiten op het internet. Dit zorgt ervoor dat je met een bekabelde verbinding geen last meer hebt van happeringene. Het blijft immers nog steeds beter als WIFI 5 verbindingen. Bovendien ondersteund dit nieuwe model ook de Cloud Gaming mogelijkheden van Google. Je zou ook kunnen kiezen voor Google TV. Dit is een wat duurder model, maar daarbij heb je wel een super handige afstandsbediening. Veel mensen missen dit toch aan de chromecast omdat het voornamelijk via de telefoon bediend wordt.

Hoe werkt een chromecast?

Bij 5top krijgen wij ook regelmatig de vraag hoe een chromecast werkt. Eigenlijk is dat best simpel, want met de meegeleverde handleiding sluit je hem in een paar minuten op je televisie aan. Vervolgens komt er een setup waarbij je ook de WIFI verbinding en het wachtwoord moet invoeren om de basisinstellingen goed te zetten. Als je dit eenmaal hebt gedaan dan is het eigenlijk al klaar. Je moet alleen even kijken bij de apps die je gebruikt of zij een chromecast ondersteunen. Zij hebben vaak een aparte knop waarmee je hem kunt koppelen aan de chromecast. Vervolgens hoef je het dan alleen nog maar aan te drukken en binnen een minuut kun je weer je series of films bingen.