Webverkenner
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom kiezen voor geluidsmonitoring op afstand?

Als je werkzaam bent binnen de bouw of de technieksector, dan ben je er vast van op de hoogte hoe belangrijk het is om steeds na te gaan hoeveel geluid er geproduceerd wordt. Te veel lawaai kan namelijk leiden tot klachten van omwonenden. Bovendien kan dit je bedrijf ook hoge boetes opleveren en kan een project zelfs stilgelegd worden als er te veel lawaai geproduceerd wordt. Dat zijn ook meteen enkele belangrijke redenen om voor geluidsmonitoring op afstand te kiezen. 

Geluidsmonitoring op afstand kan ook onbemand 

Wil je steeds een goed beeld van hoeveel geluid er geproduceerd wordt? Dan kun je dit door middel van geluidsmonitoring op ieder moment van de dag controleren? Goed om te weten is ook dat geluidsmonitoring op afstand een optie is. Je kunt dan als het ware thuis nog controleren hoeveel geluid er geproduceerd wordt. Dit kan ook onbemand. Er zijn verschillende apparaten verkrijgbaar om geluidsmonitoring op afstand mee uit te voeren. Belangrijk is dat je voor kwalitatieve apparatuur gaat, om meetfouten te voorkomen. 

Meetapparatuur moet ook gekalibreerd worden 

Kalibratie geluidsmeter is ook iets wat je absoluut niet mag vergeten wanneer je gebruik maakt van een geluidsmeter. Zeker bij geluidsmonitoring op afstand is het makkelijk om te vergeten dat de apparatuur ook gekalibreerd moet worden. Doe dat echter wel zo’n twee keer per jaar. Op die manier voorkom je dat de apparatuur na verloop van tijd onnauwkeurige metingen geeft. Het kalibreren van de apparatuur kun je overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf. Zo kun je dit in veel gevallen ook overlaten aan het bedrijf waar je de apparatuur in eerste instantie hebt aangeschaft. 

Je kunt de apparatuur eventueel ook huren 

Overigens is het goed om te weten dat je apparatuur voor geluidsmonitoring ook kunt huren. Het is verstandig om even een afweging te maken tussen kopen en huren. Bij kortere projecten ben je vaak goedkoper uit wanneer je de apparatuur huurt. Zo weet je bovendien ook zeker dat de apparatuur naar behoren werkt. Dat is dan iets waar de verhuurder voor zorgt. Heb je vaak meetapparatuur nodig, dan is kopen wellicht een beter idee.

Gerelateerde artikelen

Het digitaliseren van verenigingen

Zoekt u een advocaat voor ondernemingsrecht in Nijmegen? Schakel deze specialist in!

Leg je boodschap op een originele manier voor aan je doelgroep