Webverkenner
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China en de regelgeving omtrent invoer

Goederen invoeren die uit de Europese Unie komen is een stuk makkelijker dan goederen importeren uit China en andere landen in Azië. Binnen de Europese Uniek geldt namelijk vrij verkeer van goederen. Zodra we onze handelspartners buiten het continent zoeken, komt dit voordeel te vervallen. U als (aankomend) importeur weet echter welke andere voordelen er bij het zakendoen met overzeese leveranciers komt kijken. De aantrekkelijke productprijs bijvoorbeeld. Toch mag u zich hier niet op blindstaren. Aan goederen importeren uit China zijn enkele belangrijke regels verbonden.

Weet welk product u van uw Chinese leverancier bestelt

Gaat u goederen importeren uit China? In verreweg de meeste gevallen heeft u voor het goed dat u in Nederland wilt invoeren geen vergunning nodig. Uiteraard is het niet toegestaan producten op de markt te brengen die niet aan de Europese regelgeving rondom veiligheid, gezondheid en milieu voldoen. Des te belangrijker is het dat u als wederverkoper precies weet welk product u bestelt. Niet in de laatste plaats ook om teleurstelling bij u en uw klantenbestand te voorkomen. Een strategische sourcing organisatie als het van oorsprong Nederlandse CSP kan u faciliteren in het zakendoen met betrouwbare Chinese leveranciers.

Extra regelgeving omtrent specifieke productgroepen

Soms krijgt u met extra regelgeving te maken wanneer u goederen gaat importeren. Denkt u bijvoorbeeld aan de import van biologische artikelen uit een land buiten de Europese Unie. U heeft dan een Certificaat voor Invoer nodig. Dit is een bewijs dat de producten door een erkende instantie zijn gecontroleerd. Houdt u ook rekening met de regels omtrent parallelimport. Dit betreft de import van merkartikelen via een ander kanaal dan de officiële fabrikant. Het invoeren van dergelijke artikelen is alleen toegestaan als de merkhouder hiervoor groen licht heeft gegeven. U kunt zich voorstellen dat dit voor een kleine ondernemer moeilijk voor elkaar te krijgen is.

https://www.cspacific.com/