Webverkenner
Image default
Dienstverlening

Levenscoach Therapie: Een Rendabele Optie

Op dagelijkse basis met stressvolle situaties moeten omgaan, ik kan met zekerheid zeggen dat ik er weinig mee te maken heb. Het is slechts recent dat ik tot een punt gekomen ben dat ik wil toegeven dat stress een katalysator is voor de gezondheid gerelateerde tegenslagen die ik ben tegengekomen. Dit is normaal het punt waar iemand geen andere keuze had dan een professionele remedie te gaan zoeken of het te laten verergeren.

Natuurlijk zijn er diegenen die liever naar een psychiater gaan en het risico willen lopen om afhankelijk te worden van de geneesmiddel die voorgeschreven wordt. Nu moet men zich realiseren dat een psychiater die succesvol is, honderden of zelfs duizenden euro’s zal kosten… wat ook erg stressvol kan zijn!

Het is ook belangrijk dat je er rekening mee houdt dat dit slechts een tijdelijke oplossing is en dat het meer kwaad dan goed kan doen, mogelijk verslaving met zich mee kan brengen of in andere ziekten kan evolueren. Onafhankelijk van het ultieme resultaat, zal deze methode je meer en meer op de sofa van de psychiater krijgen en je extra honderden euro’s kosten!

Een rendabele optie en een erkend alternatief hiervoor is bekend als Levenscoach Therapie en wordt normaal uitgevoerd door een therapeut en is meer een coactieve aanpak van het dilemma.

Deze alternatieve methode leidt iemand naar het accepteren van zichzelf. Het laat je niet alleen de stress op een juiste manier afhandelen, maar laat je ook de:

– Wie
– Wat
– Wanneer en
– Waarom van stress begrijpen.

Dit soort methode moedigt iemand aan om stressmanagementtechnieken in het dagelijks leven toe te passen. Levenscoach Therapie maakt ook gebruik van iemand die enthousiast en positief is; kan communiceren en positiviteit uitstralen wat essentieel is voor de initiële fase van het proces… genezen.

Er zijn vele en gevarieerde voordelen van Levenscoach Therapie, het grote verschil tussen een levenscoach en een psychiater of psycholoog is dat een levenscoach het op een ander niveau aanpakt. Ze zijn meer een vriend, die vaak vraagt hoe het gaat. De aanpak van een levenscoach is er één die advies geeft, geen diagnose stelt – het advies zal filosofisch in natuur zijn. Deze methode maakt gebruik van technieken die meer persoonlijk zijn en gebruiken een meer sociale aanpak, wat voor sommige meer acceptabel is.

Levenscoaching Therapie is een vaak gebruikte techniek en kan gaan van zakelijk tot persoonlijk afhankelijk van iemands’ noden.

Klik hier voor Psycholoog Apeldoorn

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/

Gerelateerde artikelen

Handig en schitterend: schuifdeuren in je woonkamer!

Goed beveiligde woning

Het vinden van een betrouwbare letselschade advocaat in Amsterdam