Webverkenner
Image default
Zakelijke dienstverlening

Je AOV online afsluiten: voorkom geldzorgen ten tijde van arbeidsongeschiktheid

Een AOV online afsluiten kan tegenwoordig gemakkelijk via de computer. Voordat je deze belangrijke verzekering afsluit, is het wel noodzakelijk om goed ingelezen te zijn en eventueel om advies te vragen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is namelijk niet zomaar een verzekering, maar zorgt ervoor dat je gedurende de periode dat je arbeidsongeschikt bent een uitkering ontvangt. Voor welk bedrag je verzekert bent, hoelang je de uitkering ontvangt en vanaf wanneer bepaal je zelf en leg je van tevoren vast. Afhankelijk van onder andere deze gegevens wordt vervolgens de premie die je moet betalen bepaald. Wilt je zelfstandig jouw AOV online afsluiten? In dit geval krijg je een vragenlijst waarbij je onder meer bovenstaande vragen online moet beantwoorden. Bij VEZA Verzekeringen kun je bij het online aanvragen van jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering al binnen twee minuten jouw premie berekenen.

Voor wie is een AOV aan te raden?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is aan te raden voor zzp’ers en ondernemers. In geval van ziekte of een ongeluk kunnen deze mensen namelijk geen aanspraak maken op een werknemersverzekering en bijbehorende uitkeringen. Gedurende de arbeidsongeschiktheid zullen zij er dus zelf voor moeten zorgen dat zowel hun privé leven als bedrijf financieel draaiende blijft. Raak je slechts voor enkele maanden uit de running, dan kun je dit waarschijnlijk zelf redelijk opvangen. Echter is het ook goed mogelijk om voor een jaar of zelfs je gehele leven arbeidsongeschikt te raken. In dat geval kunt je je verzekering maar beter geregeld hebben om verdere financiële problemen te voorkomen. Ben je helemaal op de hoogte van wat je wilt, dan kun je zelf jouw AOV online afsluiten. Vind je het toch nog wat ingewikkeld en kun je wel wat hulp gebruiken? Aarzel dan vooral niet om de hulp van een adviseur in te schakelen.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor particulieren

Ook particulieren kunnen een AOV afsluiten. Dit heeft te maken met het feit dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering via de werkgever maar uitkeert tot een bepaald maximum bedrag. Vaak gaat het dan om een aanvullende AOV die wordt afgesloten door particulieren met een bovenmodaal salaris en die éénverdieners zijn. Hierbij wordt een groot gat tussen het inkomen en de uitkering voorkomen.

https://www.vezaverzekeringen.nl/

Gerelateerde artikelen

Profiteer van professioneel belastingadvies van dit advieskantoor uit Oisterwijk

Wilt u een website laten maken?

Goederen importeren uit China en de regelgeving omtrent invoer