Webverkenner
Image default
Banen en opleidingen

Ingenieur elektrotechniek en industriële automatisering (België)

Wil jij jouw kennis en ervaring in elektrotechniek en industriële automatisering (IA) gebruiken om aansprekende water-, energie- en infraprojecten te realiseren?

Als ingenieur elektrotechniek en industriële automatisering werk je samen met onze civiele en werktuigbouwkundige ingenieurs aan sociale, uitdagende en multidisciplinaire projecten. Met een reeks taken zoals advisering, onderzoek en ontwerp, specificatie en implementatie van complexe installaties, zijn uw carrièremogelijkheden divers. We werken aan drinkwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties, beweegbare bruggen, tunnels, containerterminals, scheepssluizen en spoorinfrastructuur. Denk hierbij aan het ontwerpen van software architecturen, business cases voor smart grids, functioneel ontwerp voor sluitsystemen of zuivering, onderzoek naar EMC (elektromagnetische compatibiliteit), risicoanalyse en ontwerpwerk voor midden- en hoogspanningsapparatuur en implementatiebegeleiding. Je hebt volop doorgroeimogelijkheden in professionele content en projectmanagement. De locatie van de post is Antwerpen, Steenokkerzeel of Breda.

In veel productmarktportfolio’s (PMC) werken ingenieurs aan diverse aansprekende projecten op het gebied van energie, water en milieu, maar ook infrastructuur en mobiliteit. Enkele voorbeelden zijn de renovatie en bouw van rioolwaterzuiveringsinstallaties (Vlaanderen en wereldwijd), de Oosterweeltunnel (Antwerpen), de nieuwe Verapazbrug (Gent) en verschillende infrastructuurprojecten zoals bruggen en tunnels in binnen- en buitenland.

Wat wij vragen

  • (Onlangs) een HBO-opleiding of hoger afgerond, zoals elektrotechniek, industriële automatisering, mechatronica, energietechnologie of gelijkwaardig;
  • Tegelijkertijd is het analytisch, praktisch, oplossingsgericht en ondernemend;
  • Vaardig in mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels;
  • Hecht veel belang aan projectkwaliteit onder tijdsdruk;
  • Wil je in het buitenland werken?

Wat wij bieden

  • Samenwerken met jonge en enthousiaste collega’s in een multidisciplinair team;
  • Veelzijdige en uitdagende projecten;
  • Ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
  • Gedetailleerde begeleiding en uitgebreide interne en externe opleidingen;
  • Competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Je komt uiteindelijk terecht bij een internationaal advies- en ingenieursbureau. Witteveen + Bos ontwikkelt innovatieve oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw op wereldschaal. In een stimulerende werkomgeving zijn onze ruim 1.100 medewerkers in een multidisciplinair projectteam bezig met diverse uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Jij ook!

https://www.vindazo.nl/keywords/elektro.html