Webverkenner
Image default
Beauty en verzorging

Haar doneren voor een goed doel?

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om je haar te doneren aan een goed doel. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kunt naar je eigen kapper gaan en je door deze kapper laten knippen. Het is echter ook mogelijk om naar een kapper te gaan die is aangesloten bij De Haarstichting. Dit zijn er inmiddels meer dan 600, dus waarschijnlijk bevindt een van deze kappers ook bij jou in de buurt! Deze kappers hebben over het algemeen veel ervaring met het afknippen van haardonaties en geven daarnaast ook nog eens flinke korting op de knipbeurt.

Waarom doneer ik mijn haar?

Er bestaan verschillende goede doelen waar je je haar aan kunt doneren. De bekendste is waarschijnlijk de Nederlandse Haarstichting. De Haarstichting bestaat inmiddels al 10 jaar en zet zich op verschillende manieren in voor mensen met haarproblemen. Het is mogelijk om op deze site uitgebreide en onafhankelijke informatie te vinden over allerlei soorten haarproblemen en behandelingen. Bekende behandelingen zijn onder andere haartransplantatie, micro haar pigmentatie, pruiken en haargroeimiddelen. Naast deze voorlichtingsfunctie helpt De Haarstichting ook financieel minder bedeelde mensen met haaruitval door een haarziekte, chemotherapie bij kanker of andere ziekten. Je haar komt dus altijd goed terecht en is hard nodig!

Als je je haar doneert, worden hier mooie pruiken van gemaakt. Deze pruiken zijn bestemd voor financieel minder bedeelde vrouwen.

Pruik doneren aan een goed doel?

Het is ook mogelijk dat je een mooie pruik of haarwerk hebt, welke je wilt doneren aan een goed doel. De Haarstichting ontvangt namelijk ook graag je tweedehands pruik of haarwerk. Op deze manier kan De Haarstichting jaarlijks honderden mensen helpen die kaal worden door een haarziekte of door de behandeling van kanker. Help jij ook mee?

Je kunt je haardonatie of pruik opsturen naar het adres van De Haarstichting. Op de website staan bovendien de verschillende voorwaarden waaraan de pruik en de haardonaties moeten voldoen.