Webverkenner
Image default
Dienstverlening

Zelf een rioolverstopping verhelpen in Geldermalsen kan de schade verergeren

Zelf een rioolverstopping verhelpen in Geldermalsen kan de schade verergeren

Wanneer u last heeft van een verstopping heeft u 2 opties om deze verstopping te verhelpen. U kunt de verstopping laten oplossen door een rioolexpert in Geldermalsen. Maak een afspraak met de lokale rioolexpert van Ontstoppingsbedrijf Geldermalsen. De rioolexpert kan vaak dezelfde dag binnen een paar uur nog bij u langs komen om de verstopping te verhelpen. U hoeft zelf niets te doen en alles wordt voor u geregeld. Vindt u het inschakelen van een vakman te duur of wilt u het liever eerst zelf proberen? Houdt dan wel in gedachten dat u de schade juist kan verergeren. Dit kan komen doordat u niet over de benodigde materialen en/of kennis beschikt om zelf de afvoer te ontstoppen. Daarom kan ik het u aanraden om contact op te nemen met de lokale rioolexpert van ontstoppingsbedrijf Geldermalsen.

Tips verkleinen kans verstopping

Er zijn een aantal tips die u kunt toepassen om de kans op een verstopping te verkleinen:

  • De eerste tip is dat u een zeefje op uw doucheputje kunt plaatsen. Hierdoor kunt u haren tegenhouden, waardoor de kans op een verstopping verkleint wordt.

Ook kunt u na het het gebruik van shampoo en conditioner uw afvoer naspoelen met heet water. Hierdoor spoelt u de zeepresten volledig weg. Dit dient wel geregeld gedaan te worden!

  • Een tip met betrekking tot de keukenafvoer is ook het gebruik van een zeefje. Wanneer u een zeefje op de afvoer plaatst, houdt het zeefje etensresten tegen. Deze etensresten zouden anders in de afvoer blijven hangen. Door het gebruik van een zeefje zitten de etensresten in het zeefje en kunt u deze in de prullenbak legen.

  • Een tip die erg goed werkt voor bijna alle afvoeren is het gebruik van soda. Eerst giet u een kopje soda in uw afvoer en laat u dit een kwartiertje intrekken. Vervolgens giet u hier warm water overheen. Hierdoor komt de verstopping los. Mocht deze tip de eerste keer niet voldoende hebben geholpen? Dan kunt u deze stappen gerust nog een keer herhalen.