Webverkenner
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat moet ik doen bij autoschade in Maastricht?

Heeft u autoschade opgelopen in Maastricht? Een aantal zaken zijn dan belangrijk. Gaat het om schade terwijl u nog op de weg zit? Zorg er dan voor dat u uzelf en anderen in veiligheid brengt. Ga bijvoorbeeld achter de vangrail staan. Bel ook meteen hulp van bijvoorbeeld de ANWB en politie (in geval van een ongeval). Heeft u kleinere schade? Ook dan is het verstandig om direct contact op te nemen met schadeherstelbedrijf.

Kleine schade aan uw auto

Kleine autoschade komt natuurlijk het vaakst voor. Lakschade is bijvoorbeeld een veelvoorkomende schade. Dat kan door veel zaken veroorzaakt worden, net zoals deukschade. Dat kan al door een klein steentje dat opspat van andere voertuigen. Dit wordt ook wel cosmetische schade genoemd. Deze schade is eenvoudig te verhelpen. Dat komt ook omdat het voertuig in deze gevallen niet op een speciale richtbank hoeven te staan, maar gewoon in normale werkplekken gerepareerd kunnen worden. Daarnaast zijn er ook complexe schades, die wat meer aandacht nodig hebben.

Wat zijn complexe schades?

Complexe autoschade bestaat vaak uit schade die dieper ligt dan de oppervlakte. Het gaat dus niet om een lakschade, maar om bijvoorbeeld kapotte onderdelen, zoals het chassis of plaatwerk van het voertuig. Hierbij is het wel belangrijk dat dit zo snel mogelijk en zo goed mogelijk wordt gerepareerd of vervangen. Anders kan het een gevaar voor u en uw medeweggebruikers opleveren.

Direct laten repareren om van alle ellende af te zijn

Schade aan uw auto kan veel ellende met zich meebrengen. Laat het dan ook snel repareren, zeker wanneer de veiligheid in het geding is. Als u autoschade in Maastricht heeft, kunt u bijvoorbeeld bij WellColl Groep terecht. Deze partij is een mobiliteitspartner die gespecialiseerd is in Autoschade in Maastricht. Daarnaast kunnen ze ook ruitschade repareren, kentekens overzetten, designspuiten en nog veel meer.