Webverkenner
Image default
Mode en Kleding

Waarom zijn UGG schoenen zo populair?

Wat zijn Ugg-laarzen? Uggs zijn laarzen gemaakt van zuiver schapenvacht. De buitenkant van de laars is de buitenkant van de schaapsvacht, en het warme wollen deel van de huid is naar binnen gekeerd. Dit zorgt voor een laars die extreem warm is en een genot om te dragen, vooral bij koud weer zoals in de winter. Uggs worden nu ook gemaakt met een tweede en buitenste huid van leer, wat de kracht en duurzaamheid van de laars ten goede komt.

De Ugg is meestal een hoog passende laars, die meestal boven de enkel komt en meestal veel hoger is. De meeste Ugg laarzen zijn hoog genoeg om niet ver onder de knie te komen, waardoor het hele onderbeen warm blijft.

Het is ook mogelijk om sheepskin slippers te kopen, deze komen meestal ook net boven de enkel omhoog, en zijn ook extreem warm, hoewel ze technisch gezien geen Uggs heten.

Traditioneel worden Ugg laarzen buiten de broek gedragen. En daarom maken Uggs deel uit van de modecultuur. Normaal gesproken hebben ze de normale sheepskin-kleur, een gebroken witte of bleke kleur, maar ook geverfde versies worden steeds populairder. Het is nu de norm om Ugg laarzen in de winkels en online te vinden die een breed scala aan kleuren hebben, waaronder fel rood en groen of roze, en allerlei andere felle kleuren. In het verleden had je weinig keus voor je Uggs, maar ze zijn nu verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen.

De Ugg laars was een typisch Australisch product. Australië zou enkele tientallen jaren geleden op de schapenstapel hebben gereden, toen er miljoenen schapen meer in het land waren dan mensen, en sheepskin-producten waren heel gewoon. Sheepskin is een extreem slijtvast en veelzijdig product en leent zich voor de productie van jassen, laarzen, stoelhoezen en nog veel meer.

Ugg-laarzen waren geen uitzondering en zijn al tientallen jaren verkrijgbaar in Australië, maar zijn sinds kort ook wereldwijd verkrijgbaar. Dit heeft ertoe geleid dat de Ugg een modeaccessoire is geworden in de hele wereld.

De Ugg laars is echter geen slijtvaste laars zoals een leren laars, en je moet een beetje voorzichtig zijn met je Uggs. Het is een zachte laars, maar wel gemaakt met een harde plastic zool, waarbij de schapenvacht op de zool is genaaid. De zool is over het algemeen slijtvast, maar de zijkanten van de schaapsvacht kunnen gemakkelijk vuil worden, hoewel ze gemakkelijk te wassen zijn.

Maar zoals elke Ugg-devotee je zal vertellen, is een goed paar Uggs het meest comfortabele schoeisel dat je ooit aan je voeten zult hebben.

Trakteer jezelf op een paar Ugg-laarzen. Ze zien er goed uit, voelen goed aan en zijn een voorproefje van Australië.