Webverkenner
Image default
Entertainment

Waarom je wel of niet zou moeten investeren in Crypto

Als je op deze blog terecht gekomen bent vraag je je vast af waarom je wel of waarom je juist niet in Cryptocurrencies zou moeten investeren. Er is een enorme hype op social media en op het nieuws. Het kan je dus niet ontgaan zijn: de nieuwe hype omtrent Cryptocurrencies.

Beleggen in crypto

Waarom zou je wel of waarom zou je juist niet moeten beleggen in Cryptocurrencies. Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Dit vinden wij een logische vraag aangezien beleggen in crypto behoorlijk wat risico’s met zich meebrengt. Voordat we het gaan hebben over de risico’s laten we je eerst zien wat Cryptocurrencies precies zijn. Dit doen we aan de hand van het voorbeeld: de Bitcoin.

De Bitcoin is namelijk de grootste in de wereld van de Cryptocurrencies. Hij is het meeste waard, en er wordt het meest in gehandeld. De Bitcoin is vergelijkbaar met echt gel zoals de Euro. Toch zijn er een aantal wezenlijke verschillen. Zo is de Bitcoin bijvoorbeeld alleen digitaal beschikbaar. Ook fluctueert de koers van de Bitcoin enorm in tegenstelling tot de koers van de Euro. Als laatst bestaat de Bitcoin ook pas 11 jaar.

De regels van het beleggen in Crypto

Beleggen zal altijd een spel van risico’s blijven. Tóch zijn er wel een aantal regels waar je je aan kunt houden om het risico zo klein mogelijk te maken. Pas altijd goed op voor reclames of advertenties die enorm hoge rendementen beloven. Vaak zijn dingen die te mooi lijken om waard te zijn, ook echt daadwerkelijk te mooi om waard te zijn.

Ook is de koers van de Bitcoin niet doorzichtig. Het is niet mogelijk om inschatting te maken van de risico’s. Je kunt wel het verleden zien van de koers van de Bitcoin en hiermee proberen om de toekomst te voorspellen. Het enige nadeel is dat dit voorspellen blijft.

Al met al is ons advies dus om niet te investeren in Cryptocurrencies. Het brengt veel risico’s met zich mee en 95% van de mensen die erin investeert, verliest (een deel van) zijn geld. Wil je toch graag financieel onafhankelijk worden? Klik dan hier voor een blog over het laatste crypto nieuws

https://https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/hoe-word-je-financieel-onafhankelijk/