Webverkenner
Image default
Entertainment

360 graden video

360 graden video laten maken door een professioneel productie bedrijf

Net als bij gewone video kan je een 360 graden video het best laten maken bij een professioneel 360 graden video productie bedrijf. Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende bedrijven die deze vorm van video aanbieden. Te zien is dat er een aantal videobedrijven geheel gespecialiseerd zijn in deze vorm van video. Ook zijn er bedrijven die deze vorm van video als een van hun vele diensten aanbieden.

Advies bij 360 graden video

Als wij u advies moeten geven zouden wij altijd kiezen voor een bedrijf die zichzelf enkel heeft gespecialiseerd in 360 graden video, dat betekend namelijk dat dit bedrijf enkel en alleen maar bezig is met het maken van 360 graden video’s. Er zit namelijk een groot verschil in de techniek tussen normale video en 360 video, hierdoor zoek je een partij die weet wat ze doen, up to date zijn met de laatste ontwikkelingen, hoge kwaliteit everen en ook met professionele camera’s kunnen werken. Dus wilt u een 360 graden video laten maken, doe dit dan bij een professioneel 360 graden productie bedrijf. 

Is er een groot verschil tussen de 360 graden camera’s

Jazeker er zijn op het moment van schrijven veel consumer 360 graden camera’s op de markt. Tegenwoordig kun je er al een oppikken voor een paar honderd euro. De echte professionele 360 camera’s zijn stukken duurder. Er zijn maar weinig bedrijven die beschikken over zo’n professionele variant zoals de Insta360 Pro 2 hiermee kun je 8k video’s maken, zowel stereoscopisch (3D) als monoschopisch (flat). De meeste 360 video’s ddie worden ontwikkeld zijn geschikt voor de verschillende sociale mediakanalen denk hierbij aan YouTube, Vimeo of Facebook. Het maken van bewegende 360 graden beelden is ook mogelijk, er zijn maar enkele bedrijven in Europa die bewegende 360 graden beelden kunnen maken d.m.v. een RC wagen. Dit levert unieke beelden op die je niet snel meer zult vergeten. Tegenwoordig zijn alle 360 graden video’s geoptimaliseerd voor smartphones, tablets en desktops. Daarnaast kunt u de video’s ook bekijken in een Google cardboard of elk andere VRbril. Je kunt hierbij denken aan de oculus go, oculus quest 1&2, PICO, HTC Vive, Oculus Rift etc. 

 

 

https://www.vrland.nl