Webverkenner
Image default
Webdesign

Waarom een website laten maken door professionals

Wil je een website laten maken dan komt daar nog best wat bij kijken. Misschien wel meer dan je denkt. Allereerst moet je nadenken over de domeinnaam die je wilt vastleggen. Het is natuurlijk duidelijk en herkenbaar als jouw bedrijfsnaam erin voorkomt. Ook kan de naam van de dienst die je verleent ook een voorsprong hebben in de positionering in Google. Een domeinnaam kan je registreren bij iedere internetprovider.

WordPress website laten maken

Nu je de domeinnaam alvast hebt geregistreerd hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Die staat vast en is vanaf nu jouw eigendom. Waar je wel naar moet kijken is de website. Hoe ga je dat aanpakken? Mijn advies is om een professionele website te laten maken door een echte professional. Dat kan zijn in de vorm van een student, een eenpitter of misschien wel een groter webdesign bureau. 

In mijn ogen is WordPress de beste keuze als het gaat om het maken van een website. WordPress is een platform waarmee je een website, webshop of blog kan bouwen en beheren. Het systeem is gebruiksvriendelijk, zoekmachine vriendelijk en er wordt door een wereldwijd team dagelijks gewerkt om het platform te verbeteren. 

Wanneer je een website wilt laten maken in WordPress dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Een van de meest gekozen opties en tevens ook de meest voordelige is het gebruik van een thema of template. Dit is een design wat al reeds is ontworpen door iemand. Dit thema kan je vervolgens laten installeren in je website en aanpassen aan jouw huisstijl. De website zelf moet natuurlijk nog wel helemaal gevuld worden maar doordat de basis alvast staat kun je tegen relatief lage kosten een website laten maken. Meestal ben je voor deze optie zo’n 500 – tot 1500 euro kwijt. Afhankelijk van het thema, de hoeveelheid content die gevuld moet worden, eventueel aanvullende wensen en het soort website bouwer die jouw website in elkaar zet.

Wil je echt iets unieks? Dan kan je ook een design op maat laten maken. Een van de voordelen en argumenten hierbij is dat je van tevoren goed nadenkt over hoe jouw website eruit moet komen te zien. Je denkt vanuit de eindgebruiker en werkt op die manier toe naar een design dat daar naadloos op aansluit. Deze oplossing kost natuurlijk veel meer tijd en dus ook meer geld. Gemiddeld genomen ben je voor een maatwerk website al snel zo’n € 2000,- of meer kwijt. Maar daar staat dan ook wat tegenover!

Schrijf goede content en denk aan SEO

Vul je website met sterke content. Dat wil zeggen, gebruik pakkende teksten die je doelgroep aanspreekt. Denk bij het schrijven van de teksten ook aan de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden in Google. Want goed geschreven teksten dragen bij aan de vindbaarheid van je website. 

Zorg daarnaast dat je website SEO technisch goed in elkaar zit. Zorg voor goede en pakkende titels en duidelijke omschrijvingen. Meld je website aan bij Google Webmaster tools en Google Analytics om de resultaten te meten. 

Tip: doe niet alles zelf maar schakel een professional in 

Wil je een website laten maken dan is mijn advies, schakel daar een professional voor in. Iemand die met je meedenkt, die weet hoe je ideeeën kan vertalen naar een ontwerp en hoe je beter vindbaar bent voor jouw doelgroep. Want je kan nog wel alles zelf willen doen maar dit is zonde van je tijd en energie. En vaak zien we ondernemers die eerst zelf hun website maken en na een paar maand toch aankloppen om de website door een professional te laten maken. Niks mis mee alleen kan je dan beter direct goed van start gaan!

 

https://www.markvoort.online

Gerelateerde artikelen

Zoeken naar webdesign Ede

Waarom uw nieuwe website laten maken bij Webactueel?

Wordt uw website al gevonden op internet?