Webverkenner
Image default
Adverteren

Trend van 2018: Wijnglazen met een vintage look

2018 is inmiddels een paar dagen oud en het is weer tijd voor een heel nieuw jaar. In het nieuwe jaar heb je soms zin om even alles anders te doen. Je wil eens groot uitpakken met bijvoorbeeld een nieuw interieur, likje verf en nieuwe spulletjes in huis. Iets om de trend mee te zetten tijdens het diner of gewoon een zaterdagavond zijn natuurlijk nieuwe wijnglazen. Nu 2018 net begonnen is wordt het tijd om te kijken wat de trends zijn. Een aantal trends hebben wij op een rijtje gezet. Je weet meteen waar je op moet letten bij het uitzoeken van nieuwe wijnglazen.

Wijnglazen met vintage look staan absoluut op 1!

Als we één trend op één mogen zetten, dan zijn het wel de wijnglazen met een vintage look. Vintage is helemaal hot. We zagen het een paar jaar terug al in de kledingstijlen, maar ook het interieur gaat hierin mee. Vintage bankstellen met ribstof zijn bijvoorbeeld de hit van dit moment. Maar de wijnglazen mogen ook weer een tikkeltje ouderwets zijn. Vintage is weer lekker hot en daar mag duidelijk op geproost worden. Voor sommige is de stijl misschien even wennen, maar als je eenmaal om bent heb je wel unieke wijnglazen in huis.

RCR kristalglas maakt de mooiste vintage wijnglazen

Om in de trend mee te gaan hebben we als voorbeeld de Melodia. Als je echt iets aparts zoekt is de Melodia wel een aanrader om te gebruiken. Het is een mooi klassiek glas met prachtige bewerkingen aan de buitenkant. Het glas zelf wordt gemaakt in Toscane. In het hart van Italië wordt de pure ambacht van het glasblazen nog dagelijks uitgevoerd. De designers houden de laatste trends in de gaten en proberen telkens opnieuw uniek glaswerk neer te zetten. Het resultaat mag er wezen want de Melodia gaat de trend worden in de aankomende maanden.

Glazen voor de verbetering van de wijnontwikkeling

Echte liefhebbers gebruiken natuurlijk glazen die ervoor zorgen dat de wijn perfect tot z’n recht komt. Een wijntje smaakt tenslotte lekkerder in een mooi glas. Niet alleen de uitstraling wil hierin meehelpen, maar ook het glas zelf. Neem bijvoorbeeld de Wine Drop. In het midden van het glas zit een klein kuiltje. Door een kleine draai aan het glas te geven begint de wijn via het kuiltje te walsen. De wijn blijft vervolgens constant in beweging. Dit zorgt ervoor dat er extra zuurstof aan de wijn wordt toegevoegd. Uiteindelijk komt dit de smaak van de wijn absoluut ten goede. Een trend voor 2018 is dan ook dat we investeren in wijnglazen die onze wijn verbeteren en niet alleen glas dat we mooi vinden. Ga je wel meer voor de uitstraling? Dan is de Melodia voor jouw de uitstraling van 2018.

https://www.rode-wijnglazenshop.nl/wijnglazen/

Gerelateerde artikelen

Coderen belangrijk in maatschappij

Linkbuilding