Webverkenner
Image default
Aanbiedingen

Sieraden voor elk persoon

Sieraden voor elk persoon

Sieraden, wie draagt ze niet? Heb je toevallig een ring om? Draag je oorbellen? Heb je een armband? Of heb je misschien wel piercings? Vrijwel elk persoon draagt of zal in zijn leven sieraden dragen.

Dat is dan ook niet zo gek want dit gebeurde al ver uit van vroeger, toen gebruikte men stenen, schelpen, beenderen of zelfs dierentanden om aan elkaar te maken en daarmee een sieraad te gebruiken. Het was ook wel een soort symbool van status en macht. Wist je dat zegelringen vroeger enkel door mannen gedragen werd?

Sieraden voor volwassenen

Volwassenen hebben andere voorkeur qua sieraden dan kinderen en nog weer een generatie terug. Zo dragen volwassenen liever een ring, in teken van verbintenis met elkaar. Volwassen vrouwen hebben daarnaast bij voorkeur nog een ketting indien zij een aangelegenheid hiervoor hebben dat erbij past en oorbellen uiteraard waarbij het zeker een aanname is dat vrouwen deze dragen, aangezien mannen dit ook kunnen dragen in teken van de uitstraling die zij willen uitstralen.

Sieraden voor kinderen

Voornamelijk de jongens dragen minder sieraden dan de meisjes, bij de jongens blijft dit vaker beperkt tot het dragen van een horloge, al hebben zij tegenwoordig ook steeds meer een mobiele telefoon of vragen nog old-school de tijd aan iemand omliggend die zij kennen. De meisjes daarentegen houden vaak van kleine leuke oorbelletjes en kettingen. Het liefst in leuke kleuren of met figuurtjes dat van een serie of film afkomstig is.

Sieraden voor ouderen

De generatie voor de volwassenen, klinkt hierin toch een stuk beter. Wat vooral blijkt is dat zij ringen, kettingen en soms ook oorbellen dragen. Dit is vooral, omdat zij in de meeste gevallen toch al langere tijd getrouwd zijn en daarom de ring dragen, kettingen vaak uit degelijkheid en uiterlijk ervan. Oorbellen is beperkt tot lichte knoopjes vaker. Bij de mannen is het uiteraard weer de ring en een horloge.

Uiteraard is het voor ieder persoon afzonderlijk een eigen keus wat zij dragen en waar de voorkeur bij ligt. Bovenstaande zijn vooral opvallend heden binnen verschillende generaties leeftijd.

https://www.juwelierswebshop.nl/