Webverkenner
Image default
Aanbiedingen

Scandinavische blokhutten: hoe bouw je ze?

 

Als u veel tijd in de natuur doorbrengt, heeft u er vast wel eens over nagedacht om een ​​blokhutte kopen. Want wat is er mooier dan je eigen, privéruimte die alle mogelijkheden biedt om te ontspannen midden in de natuur? De waarheid is dat, zelfs als we deze voordelen realiseren, de bouw van houten huizen niet alleen financiering vereist, maar ook veel vastberadenheid. Scandinavische blokhutten worden immers niet elke dag gebouwd, dus als u van plan bent er een flink bedrag in te investeren, is het resultaat naar verwachting bevredigend.

 

Om het ontwerp van zo’n vakantiehuis gemakkelijker te maken, hebben we besloten om enkele praktische tips te delen die u zullen helpen de belangrijkste aspecten van uw toekomstige houten huis te evalueren. Laten we uw droom waar maken!

Groot zomerhuis – droomtuinhuis?

Specialisten in de bouw van blokhutten benadrukken dat de grootte van een houten huis waarschijnlijk het meest controversiële onderwerp is bij het overwegen van het onderwerp van een droomhuis. Op basis van de teamervaring van www.maestrotuinhuizen.nl moet de belangrijkste focus echter worden gelegd op het doel en de behoefte van elke kamer.

 

Voor degenen die bang zijn om geen ruimte meer te hebben, raden de specialisten aan om alle gangen en kleine kamers te verwijderen. Ze voorkomen niet alleen dat er licht de kamers binnenkomt, maar verminderen ook visueel het gevoel van ruimte. Volgens de fabrikanten van houten huizen is het probleem dat het ontwerp van Scandinavische blokhutten voor de verkoop bemoeilijkt, het gebrek aan creativiteit – de nog steeds bestaande opvatting dat blokhutten primitieve, vierkante dozen moeten zijn.

 

Kleine houten huisjes kunnen echter, net als elk ander type huis, worden gepland en ontworpen volgens de individuele behoeften van de klanten. Om deze reden moet u grotere, gemeenschappelijke ruimtes of interessante architecturale oplossingen niet vermijden – elk van hen zal een grote bijdrage leveren aan de realisatie van uw unieke blokhut project. Als je bang bent dat dit soort projecten een gebrek aan privacy kan veroorzaken, kun je op de lange termijn schermen of grotere planten gebruiken om ruimtes zoals de slaapkamer van elkaar te scheiden. Een houten hut ontworpen als loft kan ook grote panoramische ramen hebben, een ruim terras, waar u zonnige zomerdagen zou kunnen doorbrengen. Het terras zal ook het gevoel van ruimte vergroten.

 

De tweede reden waarom een ​​individueel houten huis project geen gebruikelijke keuze is, is de prijs. Volgens experts is een algemene opvatting dat een individueel ontwerp voor Scandinavische blokhutten meer zal kosten, onjuist. Bij het creëren van een individueel project staan ​​de behoeften van de individuele klant centraal, daarom worden alleen de belangrijkste gebouwen gepland. Zo betaalt de klant alleen voor de ruimte die hij of zij nodig heeft. Het tegenovergestelde is de situatie met vooraf voorbereide projecten waarbij klanten voor alles moeten betalen, ongeacht de behoefte. Daarom mag de prijs van houten blokhutten niet het belangrijkste argument worden bij het beslissen of u zelf een tuinkamer ontwerpt of een kant-en-klaar project kiest.

 

 

Waarop letten bij het plannen van Scandinavische blokhutten?

 

Welk type vakantiehuis je ook kiest, het is belangrijk om bij het plannen of kiezen van een project rekening te houden met een aantal belangrijke aspecten.

 

Allereerst is het aan te raden ruimtes in te plannen waar je minder vaak gebruikte spullen gaat bewaren. Er is tenslotte niets vervelender dan van uw droomtuinhuis een opslagruimte te maken met gebrek aan ruimte voor vrienden en familie. In dit geval zou het een goed idee kunnen zijn om alle achtergebleven ruimte te benutten en daar kleine opslagruimtes in te richten. Denk hierbij aan de ruimte die overblijft onder de trap of de vrije hoek in de kledingkast. Een extra opslagruimte kan ook een geweldige oplossing zijn als u grotere, zeldzame dingen heeft.

 

 

Ten tweede, voordat u beslist hoeveel kamers uw Scandinavische blokhutten nodig hebben, moet u zorgvuldig het doel van elk ervan evalueren. Als je bijvoorbeeld overweegt om op afstand te werken, overweeg dan een aparte ruimte ervoor. Het kan ook een ruimte worden om gasten te ontvangen of om thuis te sporten. Dankzij zo’n multifunctionele ruimte hoeven de belangrijkste woonruimtes niet te worden ingericht met extra bureaus, joggingbanen of slaapbanken.

 

Het derde belangrijke aspect van het ontwerp – verlichting. De specialisten van  raden aan om verschillende soorten verlichting te plannen in combinatie met een doordachte raamindeling. Twee extra soorten verlichting worden het meest gebruikt: taakverlichting (staande lampen, bureaulampen, enz.) en spotverlichting (wandlampen en plafondlampen). De combinatie van alle drie de typen zal een effect creëren dat de ruimte visueel groter maakt en het interieur een onderscheidende stijl geeft.

 

 

 

Het laatste belangrijke aspect om de blokhut zo groot mogelijk te maken, zijn de kleuren die in het interieur zijn gebruikt. Ze bepalen meestal niet alleen hoe stijlvolle tuinhuizen er uitzien, maar hebben ook een grote invloed op het ruimtegevoel en de verlichting van de kamers (de lichte kleuren geven meer licht dan donker). Lichte kleuren zullen ook het gevoel van een grotere ruimte bepalen, dus een licht interieur wordt een onvervangbare oplossing in het geval van een huis met een gebrek aan ramen.

 

Het wordt ook aanbevolen om aandacht te besteden aan de kleuren van de meubels die in het interieur zijn gepland. De oude traditie om alle gebruikte meubels naar ons vakantiehuis te vervoeren leeft nog in ons land, maar het is verre van een noemenswaardig idee. Het verpest eerder het interieur dan dat het wat moderniteit brengt. Als de kamers van de blokhut vrij klein zijn, is het aan te raden om lichte kleuren te kiezen voor zowel de muren als het meubilair. Zo wordt het interieur een stuk lichter en wordt de ruimte groter.

 

 

Terras – voor ruimte en moderniteit

 

Zoals eerder vermeld, is misschien wel de meest ruimtebesparende oplossing voor het ontwerp van Scandinavische blokhutten te koop een ruim terras. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om de rest van het houten huis nog dichter bij de natuur te brengen, maar vergroot ook de ruimte van het zomerhuis aanzienlijk tijdens het warme seizoen. Hoewel het extra geld kost, wordt het, gezien alle andere voordelen, echt moeilijk te weerstaan. Het wordt een geweldige plek voor het vieren van verschillende gelegenheden, om te ontspannen en zorgt ook voor een veel modernere architectuur van uw blokhut. Zelfs als u besluit een volledig primitieve, doosvormige blokhut te kiezen, zal het terras het werk doen en de buitenkant aanzienlijk veranderen.

 

 

Hoewel een eenvoudig terras project perfect alle noodzakelijke functies vervult, kan de vorm volgens experts het meest gevarieerd zijn: driehoekig, vierkant, rechthoekig, vijfhoekig, zeshoekig, achthoekig, rond, ovaal of halfrond. Het terras naast het houten huis kan ook van verschillende typen zijn: halfopen, alleen geschikt om te verbergen voor de zon, of met een dak dat ook beschermt tegen regen. Als u glas of platen gebruikt voor één of misschien meerdere muren, heeft u een terras om uw vrije tijd door te brengen op licht winderige dagen. Het is ook mogelijk om het te bedekken met een dak, dat het zal beschermen tegen intensere zon, regen en wind.

 

Blokhutten en hun interieur

 

Het valt moeilijk te ontkennen dat een droom blokhut onlosmakelijk verbonden is met het perfecte interieur. Hoewel de uitzonderlijke logvormen het mogelijk maken om unieke architecturale oplossingen te creëren, geeft de textuur van het hout de ruimte een speciale natuurlijkheid, deze eigenschappen zijn de moeite waard om te combineren met goed doordachte interieuroplossingen. Specialisten benadrukken dat het noodzakelijk is om in gedachten te houden dat de keuze van stammen voor uw tuinhuis u niet verplicht om een ​​bepaalde stijl van interieur te kiezen. Daarom moet u uw creativiteit niet negeren bij het creëren van een exclusief en modern tuinhuis interieur.

 

De meest voorkomende fouten in het interieur van blokhutten

 

De waarheid is dat Scandinavische blokhutten in ons land nog steeds vrij vaak in een primitieve rustieke stijl zijn ingericht. Het lijkt soms zelfs op een sauna of een bijgebouw van een tuinhuis. Door slechts enkele essentiële regels te volgen, behoudt u gemakkelijk de moderniteit en uniciteit van uw interieur.

Bij het installeren van een vakantiehuis is het raadzaam nee te zeggen tegen het natuurlijke houten plafond, dat het meest geschikt is voor het creëren van een rustiek interieur. Plafonds die zijn bekleed met kleine houten planken moeten ook worden vermeden. Als u voorrang geeft aan het interieur dicht bij de natuur, overweeg dan meer unieke oplossingen, bijvoorbeeld een andere kleur van het houten plafond. Als u de voorkeur geeft aan een modern kajuit interieur, wordt ook aangeraden om combinaties van natuurlijke houten wanden, vloeren en plafonds te vermijden. Zelfs als de kamer is ingericht met de modernste meubels en de kleuren van de muren zijn veranderd, zal het vrij moeilijk zijn om een ​​moderne zomer huisstijl te creëren. Het accent van hout is een echte decoratie, zolang er maar niet teveel van in het interieur zit.

Het tweede belangrijke aspect als het gaat om het interieur van Scandinavische blokhutten die te koop worden aangeboden, is dat gebruikt hout niet te gebogen of golvend mag zijn. Volgens experts van www.maestrotuinhuizen.nl mag het ook niet worden gebruikt om ornamenten in landelijke stijl te vormen. Kijkend naar de praktijk, wordt het interieur van een blokhut meestal gemoderniseerd door glad, massief hout, afgestemd op het meubilair. Het interieur van het houten tuinhuis oogt ook moderner als je besluit meer accenten van donker hout te gebruiken – donkere muren, plafonds of vloeren. In dit geval wordt de ruimte van het huisje zelf echter aanzienlijk verminderd vanuit visueel perspectief.

Last but not least, als het gaat om het interieur van Scandinavische blokhutten, vermijd je te felle kleuren, bonte patronen of vergulde meubels. Hoewel vaak wordt aangenomen dat het tuinhuis met behulp van verschillende patronen een exclusieve stijl zal krijgen, maakt deze beslissing het interieur meestal smakeloos.