Webverkenner
Image default
Aanbiedingen

Huishoudtrappen voor de professionele schoonmaak

De ramen wassen of net de bovenkant van een kastje afnemen. Waar zouden we zijn zonder een huishoudtrap om makkelijk op hoogte te werken. Natuurlijk kunt u een huishoudtrap kopen bij een Groothandel voor schoonmaakartikelen. Maar waar moet u op letten?

Waar gaat u de huishoudtrap voor gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen voor welke werkzaamheden u de trap wilt inzetten. Een huishoudtrap is geschikt voor kortdurende werkzaamheden. Zoals een hoog hangend kastje met sop afnemen.

Kies voor een professionele huishoudtrap als u de trap voor professionele schoonmaakwerkheden wilt inzetten. Professionele trappen voldoen namelijk aan de NEN2484-norm, de norm voor professioneel klimgebruik. En natuurlijk aan de Warenwet en Besluit Draagbaar Klimmaterieel.

Wat zijn uw extra eisen aan de trap?

Moet de huishoudtrap inklapbaar zijn? Of wilt u bijvoorbeeld een huishoudtrap met brede randen of extra diepe treden? Heeft u een gereedschapsbakje nodig of een emmerhaak? Deze huishoudtrap accessoires zijn niet alleen geschikt voor schilders maar maken het leven van de schoonmaker ook een stuk makkelijker. Want dit scheelt het vasthouden van zware emmers met schoonmaakmiddelen.

Hoe bepaal ik het aantal treden van de huishoudtrap?

Controleer wat de minimale hoogte is die u nodig heeft. Probeer hierbij rekening te houden dat u niet standaard op de hoogste trede moet staan. En kijk wat de maximale werkhoogte van de trap moet zijn om bijvoorbeeld veilig ramen te kunnen lappen. Bij de technische specificaties van een trap wordt de maximale werkhoogte aangegeven. De meeste huishoudtrappen hebben 3 of 5 treden. Maar er zijn ook trappen met 8 treden.

Tips voor veilig gebruik van een huishoudtrap

  • Controleer altijd uw trap voor het gebruik. Is er iets beschadigd? Gebruik de trap dan niet.

  • Denk aan een goede plaatsing van de huishoudtrap ten opzichte van uw werkzaamheden. Zet de trap zo dicht mogelijk bij uw werkzaamheden, zodat u niet hoeft te reiken.

  • Plaats de trap zo dat u niet gedraaid hoeft te werken.

  • Klap de trap volledig uit.

  • Check of het blokkeermechanisme werkt.

  • Plaats de trap op een vlakke stabiele ondergrond.

  • De voeten van de trap moeten altijd in contact staan met de ondergrond.

  • Ga niet op de hoogste trede staan als dit niet nodig is.

  • Zorg ervoor dat u altijd op 3 plekken contact houdt met de trap. Dus bijvoorbeeld met uw beide voeten en een hand die de trap vasthoudt.

 

https://facilitytradegroup.nl