Webverkenner
Image default
Muziek

Een Djembe workshop volgen

Als je interesse hebt in het leren spelen van de djembe, dan is een djembe workshop een geweldige manier om te beginnen. Een workshop bestaat meestal uit lessen over basistechnieken zoals slagen en ritmes, waardoor je meteen al kunt starten met muziek maken. Ook zal er aandacht worden besteed aan de cultuur, geschiedenis en spirituele aspecten van dit instrument. In sommige workshops wordt ook geleerd hoe men traditionele Afrikaanse liederen speelt. Door deel te nemen aan een djembe workshop krijg je dus veel meer inzicht over het instrument en zal je al sneller vooruitgang boeken met het leren spelen ervan.

Met het team een Djembe workshop volgen

Het is ook mogelijk om met een team een djembe workshop te volgen. Deze workshops zijn ideaal voor teams die samen willen werken aan hun muzikale vaardigheden, maar ook voor teams die gewoon gezellig tijd willen doorbrengen en de cultuur beter leren kennen. Tijdens zo’n workshop wordt er meestal gebruik gemaakt van verschillende technieken waarbij iedere deelnemer op zijn/haar manier kan bijdragen aan het totale resultaat. Ook wordt er veel tijd besteed aan het spelen van traditionele Afrikaanse liederen, zodat iedereen deze muziek kan leren kennen en respecteren. Uiteindelijk zal ieder teamlid met meer kennis en respect de djembé leren spelen.

Het is ook mogelijk om met vrienden een djembe workshop te volgen. Tijdens deze workshops wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken. Omdat iedereen op zijn/haar manier meedoet, is zo’n workshop een leuke manier om te ontspannen en samen muziek te maken.