Webverkenner
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van graszoden

Graszoden kopen of gras zaaien – twijfel jij of het leggen van graszoden de betere keuze is? Van de lage graszoden prijs tot de eenvoud van het leggen: in dit artikel worden alle voordelen van graszoden belicht.

Graszoden kopen en eenvoudig zelf leggen

Je kunt zelf zonder al te veel moeite een prachtig gazon realiseren. De grond behoeft weinig voorbereiding, je hoeft deze alleen te spitten en te verrijken met potgrond en mest. Zorg dat de ondergrond goed nat is, zo creëer je de perfecte voedingsbodem voor de grasplaggen. Bij het graszoden kopen dien je met name rekening te houden met de grassoort die je kiest. Voor een speelgazon kies je ander gras dan voor een siergazon. Vergelijk de graszoden prijs zodat je niet teveel betaalt. Je legt de graszoden strak tegen elkaar aan en stampt deze stevig aan. Geef de graszoden enkele weken de tijd om zich te hechten voordat je deze belast. Zelf graszoden leggen is dus een fluitje van een cent!

De graszoden prijs is laag

Een ander voordeel van graszoden is dat de graszoden prijs relatief laag is. Graszoden kosten slechts een paar euro per vierkante meter. De precieze graszoden prijs is afhankelijk van het soort gras dat je kiest. Voor een siergazon heb je grasplaggen met struisgras en roodzwenkgras nodig. Deze grassoorten staan garant voor een schitterend ogend gazon, maar zijn te delicaat om op te spelen. Voor een speelgazon kies je beter voor het goedkopere veldbeemdgras dat wel tegen een stootje kan. In de grasmatten bevinden zich netten om de plaggen bij elkaar te houden. Kies je voor graszoden met biologisch afbreekbare netten, dan ben je duurder uit, maar maak je wel een milieuvriendelijke keuze.

Altijd een perfect resultaat met graszoden

Als je kiest voor graszoden kopen in plaats van het zaaien van gras, ben je gegarandeerd van een perfect gazon. In tegenstelling tot het zaaien van gras, kan er bij het leggen van graszoden weinig misgaan. Bovendien hoef je niet eindeloos te wachten tot het gras ontkiemt en zich ontwikkelt tot een stevige grasplant. Na het leggen van graszoden hoef je slechts enkele weken te wachten tot je het kunt belasten, terwijl je al die tijd wel kunt genieten van een gazon dat voor het oog al af is. Tot slot heb je bij graszoden minder kans op onkruid dan wanneer je zelf gras zaait. Onkruid kan je gazon ontsieren en zorgt voor extra werk waar je niet op zit te wachten.

Gerelateerde artikelen

Diverse steensoorten

Welke houten vloer moet ik kopen?

Waarvoor slotenmaker Utrecht 24/7 inschakelen?