Webverkenner
Image default
Internet

Opgepast voor Phishingmails: internetfraude!

Bij het lezen van uw mails heeft u er waarschijnlijk nog niet bij stilgestaan dat men aan phishing kan doen via uw persoonlijke mailbox. Phishing is een fenomeen dat steeds vaker voorkomt en waarbij men aan internetfraude doet. Men lokt nietsvermoedende internetgebruikers naar websites die vaak een quasi perfecte kopie zijn van echte websites, om zo gegevens aan de gebruikers te ontlokken. Eenmaal in het bezit van deze gegevens, kan men ze misbruiken op diverse manieren. Phishing is dus absoluut een fenomeen waar u best voor kan oppassen, want het kan u schade toebrengen op verschillende manieren.

 

Opgepast voor Phishing e-mails!

De meest voorkomende manier waarop men aan Phishing doet is via uw persoonlijke mailbox. U dient dus goed op te passen wanneer u een mailtje ziet verschijnen waarin men vraagt om uw accountgegevens of bankgegevens te bevestigen. Indien er spelfouten in dit mailtje staan, indien de URL waar u op moet klikken er vreemd uitziet, of indien er gedreigd wordt met het afsluiten van uw account indien u niet op de link klikt, kunt u het mailtje best negeren en verwijderen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de betreffende instantie om te controleren of het mailtje echt is. Voor spamfilters, virusscanners, zie e-mail tools pagina.

Indien u heeft geklikt op de URL en merkt dat de situatie verdacht is kunt u het beste contact opnemen met uw bank indien u deze gegevens heeft doorgegeven. Ook kunt u de codes van de gegevens die u heeft doorgegeven veranderen. Neem contact op met de fraudehelpdesk of de AFM. Tenslotte kunt u de politie waarschuwen en informatie geven over hetgeen dat u overkomen is. Zo kunt u eventuele gevolgen ongedaan proberen te maken.

https://www.fraudehelpdesk.nl/

Gerelateerde artikelen

Leren Handgrepen Online Goedkoop

Webdesign Zwolle

Wat is belangrijk voor webdesign?