Webverkenner
Image default
Aanbiedingen

Heb je al eens een bezoekje aan België gebracht? In welke steden moet je geweest zijn?

België is een prachtig land dat bekend staat om zijn historische steden en gemeenten. Deze stad is sterk beïnvloed door de cultuur en het erfgoed uit het verleden. Als u denkt aan een bezoek aan België dan kunt u een blik werpen op de typisch Europese cultuur en het eten. Hier zijn enkele van de plaatsen van België die u kunt bezoeken.

Welke steden moet je niet missen bij je bezoek?

Brussel:

Dit is de hoofdstad van België en staat bekend om zijn monumenten die door de UNESCO als werelderfgoed zijn geselecteerd. Enkele andere bezienswaardigheden van deze stad zijn het Jubelpark, het Jubelparkmuseum, het Autowereldmuseum en het Koninklijk Militair Museum.

Brugge:

Dit is een andere prachtige plek die u een inzicht geeft in het leven van de Europese bevolking. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad is Groeningmusuem, dat bekend staat om zijn collecties van schone kunsten en andere kunstvoorwerpen. Een andere plaats die het vermelden waard is wanneer u naar Brugge komt, is het Choco Story Museum dat u een inzicht geeft in de kunst van het maken van pralines. U kunt ook het Frietmusuem bezoeken, dat de geschiedenis en de rol van de aardappel- en frietkunst in België laat zien.

Antwerpen:

Deze stad heeft een van de grootste zeehavens ter wereld. Deze stad is een van de grootste modecentra ter wereld. Enkele van de bezienswaardigheden in Antwerpen zijn de Antwerpse Zoo, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, de Antwerpse haven en vele diamantwinkels die de oudste ter wereld zijn.

Gent:

Deze stad wordt ook wel de ‘Stad van de Bloemen’ genoemd. De stad is vooral bekend om zijn bloemenfestival, Gentse Floralien, dat eens in de vijf jaar wordt georganiseerd. Deze stad is als een paradijs voor de muziekliefhebbers met een aantal muziekconcerten en shows die bijna elk weekend worden georganiseerd. Eetliefhebbers kunnen ook verschillende eetgelegenheden en andere eetgelegenheden zien en ontdekken die enkele van de beste lokale delicatessen serveren.

Lueven:

Deze stad ligt in de buurt van Brussel en is beroemd om zijn Hortus Botanicus Loveniesis, een botanische tuin met enkele zeldzame soorten bloemen en planten. Deze stad heeft een aantal onderwijsinstellingen en blijft dus altijd vol met studenten. Enkele van de andere bezienswaardigheden in deze stad zijn het stadhuis van Lueven, het Groot Begijnhof en de Sint-Pieterskerk.

Hasselt:

Dit is een kleine Belgische stad die bekend staat om zijn sociale plaatsen en designmerken. Veel populaire internationale designmerken zijn in deze stad ontstaan. Deze plaats is het meest geschikt voor het modieuze winkelend publiek. Enkele andere bezienswaardigheden zijn het Openluchtmuseum, het Gemeentemuseum voor mode en het Nationaal Jenevermuseum. Als je de kinderen bij hebt kun je ook een bezoekje brengen aan Plopsaland Hasselt. Een bekende indoor speeltuin waar de kinderen wel aan aantal uren mee zoet zijn.  

Is België echt zo leuk als ze zeggen? is het makkelijk bereikbaar?

België is een van de beste plaatsen ter wereld om te bezoeken. Het land is een belangrijk onderdeel van het Eurostar-netwerk en is gemakkelijk te bereiken via de Eurostar-treindienst. U kunt meer weten over de Eurostar dienstregeling. Darnaast is het ook goed te bereiken met de auto en zijn er genoeg parkeergelegenheden in het centrum en bij de attracties zelf. Je zult hier niet snel genoeg van krijgen want binnen een aantal bezieken heb ik nogsteeds niet alles gedaan wat er op mijn lijstje staat.

https://ticketforsale.nl/