Webverkenner
Image default
Hobby en vrije tijd

Drukknopen: nut, voordelen en soorten

Drukknopen zijn onmisbaar voor mensen en bedrijven die zich bezighouden met het maken van kleding, tassen, rugzakken en soortgelijke accessoires. Onder dit type knopen worden knopen begrepen, die uit twee delen bestaan en makkelijk in elkaar te klikken zijn. Drukknopen hebben flink wat meerwaarde te bieden boven standaard knopen. En ze zijn in allerlei formaten, uitvoeringen, stijlen en kleuren verkrijgbaar, dus voor elke toepassing is er wel een geschikte knoop te vinden.

 

Drukknopen voor het snel en eenvoudig afsluiten van kledingstukken

Textielbewerkers en kledingverstellers en -makers gebruiken drukknopen vooral om kledingstukken mee te maken die via de drukknopen snel en gemakkelijk te verstellen zijn. Zo kun je babyrompertjes met drukknopen snel openen en sluiten, wat natuurlijk ideaal is. Maar ook blouses, jassen, overalls en broeken zijn vaak voorzien van een of meer druk knopen. Kleding die van deze knopen is voorzien, is vooral lekker praktisch en gemakkelijk in het gebruik. Denk aan het gebruik van een overall op de werkvloer. Is deze voorzien van deze soort knopen, kun je aan het begin van de werkdag razendsnel aantrekken en sluiten. En zit de werkdag er weer op, dan trek je de knopen gemakkelijk los en is je overall snel uit.

 

Goede kwaliteit voor elk soort kleding

Knopen die je dicht kunt drukken zijn gemaakt van sterke materialen, zoals metaal, rvs of sterk kunststof materiaal, en gaan hierdoor lang mee. Belangrijk is dus om voor kwalitatief goed knopen te kiezen, geleverd via een betrouwbare specialist. Dan heb je de garantie dat jouw knopen lang meegaan. Kwaliteitsknopen kenmerken zich in elk geval door hun roestvrijstalen laag. Hierdoor kunnen ze meegedraaid worden in de was zonder dat er roest ontstaat.

 

Soorten en varianten

Druk knopen moeten natuurlijk wel passen bij het soort textiel, stof of leer waarvoor ze gebruikt worden. Daarom zijn er diverse typen knopen, kleuren en formaten beschikbaar. Je kunt ze bij ons in de webshop voordelig bestellen. Neem eens een kijkje en bestel jouw knopen nu online!