Industrie

Voorkom roestvorming door een oppervlak te scooperen

Door een oppervlak te scooperen, wordt roestvorming voorkomen. U vraagt zich wellicht af wat scooperen precies is. Bij scooperen wordt een vloeibaar zink of aluminium legering op het oppervlak aangebracht op een thermische manier. Dit vormt dan een soort deklaag of coating ter bescherming van uw metalen oppervlakken. Op die manier wordt corrosie geweerd en blijft het materiaal onaangetast. Zoekt u nog een specialist die deze werkzaamheden voor u kan uitvoeren? EDCO is gespecialiseerd in las-, snij- en vlamspuittechniek en kan voor u dan ook scooperen en vlamspuiten met behulp van de beste apparatuur.

Scooperen en vlamspuiten met zorg door specialist in las-, snij- en vlamspuittechniek

Voor werkzaamheden als vlamspuiten en scooperen is het raadzaam om een specialist in te schakelen. Denk bij voorbeeld aan een erkend bedrijf als EDCO. De specialist is allereerst zeer betrouwbaar. Daarnaast beschikt de specialist over de juiste apparatuur om de verschillende werkzaamheden op de juiste manier uit te kunnen voeren. Ook heeft de specialist een zeer ruime ervaring in het vakgebied. Heeft u metalen oppervlakken die u wilt laten scooperen of heeft u onderdelen die u wilt laten vlamspuiten? Dan is het inzetten van een specialist altijd de meest verstandige keuze.

Vlamspuiten: wat houdt het precies in?

U kunt een metalen oppervlak laten scooperen door EDCO, maar u kunt deze specialist ook inschakelen voor vlamspuiten. Wat er dan precies gebeurt? Thermisch spuiten, ook wel vlamspuiten genoemd, is het aanbrengen van een coating of deklaag om een onderdeel in kwaliteit te verbeteren. Deze deklagen kunnen zowel uit aluminium als uit zink worden vervaardigd. Vlamspuiten en koud proces, wat inhoudt dat het materiaal slechts te maken krijgt met een korte temperatuursverhoging. Hierdoor kan de levensduur van een onderdeel enorm worden verlengd en ziet het er bovendien weer als nieuw uit. Maar waar kunt u dit laten doen? EDCO, specialist in las-, snij- en vlamspuittechniek, kan u helpen bij diverse werkzaamheden. Zo kan deze specialist met de professionele apparatuur waarover ze beschikt zowel vlamspuiten als scooperen.