Webverkenner
Image default
Woning en Tuin

Verzekeringen

De lente is nu toch echt begonnen en met het schitterende weer vinden de meeste mensen het heerlijk om lekker te genieten van de zon in de tuin. Nu heb je de perfecte tuinmeubelen in de tuin staan en dankzij het juiste gereedschap zoals grasmaaiers en bladblazers ziet de tuin er perfect uit. Wat kan er eigenlijk nog misgaan zou je zeggen? 

Er kan natuurlijk een hele hoop dingen misgaan. Stel een inbreker komt langs en hij jat nu juist al die mooie tuinmeubelen die je vorige week hebt gekocht. Wordt dit dan vergoedt door je inboedelverzekering?  In principe valt dit gewoon onder de inboedelverzekering maar het is wel belangrijk om te weten dat een tuin wel goed afgesloten moet zijn. Is dit niet geval en is de omheining te laag dan zullen de meeste verzekeraars de schade niet vergoeden.  Dezelfde regels gelden in principe voor het geval dat een vandaal je tuinmeubelen vernield. Helaas komt dit ook nog veels te vaak voor in onze samenleving.

Slaat het weer plotseling om en raast er een storm over je huis waardoor er veel schade wordt aangericht aan de tuinmeubelen dan wel het tuingereedschap dan krijg je bij minimaal windkracht 7 de schade vergoedt van je inboedelverzekeraar. Bij de meeste inboedelverzekeringen wordt met betrekking tot stormschade wel vaak een hoger eigen risico in de verzekering  opgesloten. Het heeft daarom vaak bij geringe schade geen zin om proberen de schade te verhalen bij de verzekeraar.  Zorg dat u goed op de hoogte bent van de situatie bij uw inboedelverzekeraar. Dit zorgt ervoor dat u niet later voor verassingen komt te staan. Bent u al helemaal goed op de hoogte dan rest er niets anders dan volop te gaan genieten van het schitterende weer in uw tuin. Laat de zon maar volop schijnen de komende maanden!

http://www.fuxtec.nl/

Gerelateerde artikelen

Nieuwe loodgieter website

De voordelen van een goede Tegel laminaat vloer

Diverse steensoorten