Rechten

Rijbewijs ingevorderd? Dien een klaagschrift in!

Bent u met teveel alcohol op achter het stuur gekropen en is als gevolg daarvan uw rijbewijs ingevorderd? Dat is erg vervelend. Gelukkig is het mogelijk om deze beslissing aan te vechten door een klaagschrift in te dienen. Een advocaat van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u helpen om een dergelijk klaagschrift op te stellen. In dit klaagschrift dient u aan te geven waarom u uw rijbewijs terug zou moeten krijgen. Binnen een paar weken krijgt u vervolgens een oproep voor een zitting bij de rechtbank waarbij de rechter zal beslissen of uw rijbewijs ingevorderd blijft, of dat u deze op grond van de door u aangedragen argumenten terug zou moeten krijgen. Dit klaagschrift kunt u overigens al meteen indienen nadat uw rijbewijs is ingevorderd.

Direct actie ondernemen wanneer uw rijbewijs wordt ingevorderd

Het is meer dan logisch dat u uw ingevorderd rijbewijs door alcohol zo snel mogelijk wilt terugkrijgen. Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent kan dit immers nare gevolgen voor u hebben. Zo bent u plotseling flink beperkt in uw bewegingsvrijheid. Door u dan aan te melden bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kunt u een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in verkeerstrafrecht zodat u direct een proces in gang kunt zetten waarmee u uw rijbewijs eerder terug kunt krijgen. Als u zich aanmeldt nadat uw rijbewijs is ingevorderd, neemt de advocaat binnen 24 uur contact op om de details te bespreken. Vervolgens zal de advocaat u door alle te nemen stappen heen loodsen.

Rijbewijs ingevorderd? Vraag om bijstand van een gespecialiseerde advocaat

Het is erg vervelend als uw rijbewijs is ingevorderd nadat u met teveel alcohol op toch bent gaan rijden. Dit geldt voornamelijk in het geval dat u uw auto dagelijks nodig heeft, om bijvoorbeeld bij uw werk te geraken. Nog vervelender wordt het als u uw auto dagelijks nodig heeft, bijvoorbeeld om mee naar uw werk te gaan. Dan komt u er pas achter hoe afhankelijk u bent van uw auto en kunt u geen weken of zelfs maanden op uw rijbewijs wachten. Een gespecialiseerde advocaat op het gebied van verkeersstrafrecht bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u dan mogelijk een oplossing bieden waarmee u uw rijbewijs weer snel terug heeft. De advocaat zal voor u eerst een inschatting van de kans maken die u heeft om uw rijbewijs sneller terug te krijgen. Vervolgens wordt er een werkwijze uitgedacht en in 98% van de gevallen leidt dit ertoe dat u uw rijbewijs al snel weer in uw bezit heeft.