Industrie

Profiteer van een goed werkend principe uit de natuur: adiabatisch koelen

Adiabatisch koelen is een van de wonderen der natuur. Door de verdamping van water wordt er warmte aan de lucht onttrokken. Dit betekent dat het een koelend effect heeft. Vergelijk het met sporten. U heeft het warm en gaat zweten. Zodra het zweet verdampt op de huid, wordt de warmte onttrokken aan uw lichaam en daalt uw lichaamstemperatuur. Met meer dan 30 jaar ervaring door Menerga is deze ontwikkelaar en producent van innovatieve lucht- en klimatiseringsystemen pionier in het natuurkundige proces van adiabatisch koelen. Een Adiabatische koeling is veilig en effectief!

Het voordeel van adiabatisch koelen voor uw kantoor

U wilt de klimaatbeheersing op uw kantoor kunnen doen. Maar u wilt ook een niet te hoge luchtvochtigheid, waardoor het benauwd wordt op kantoor en mensen klachten als hoofdpijn krijgen. Dit zal niet het geval zijn met adiabatische koelsystemen. Bij Menerga, producent en ontwikkelaar van klimaatsystemen, weet men dat in de meeste kantoren een warmteoverschot bestaat. Dit komt door alle aanwezige personen en alle apparatuur. Tijdens een persoonlijk gesprek met een van de specialisten worden alle wensen en eisen besproken, waardoor een manier van adiabatisch koelen wordt gevonden die bij uw bedrijf past. Een goede klimatisering verhoogt de prestatie en motivatie van uw werknemers!

Menerga is de uitvinder van adiabatisch koelen en dat merkt u

Menerga is de eerste ontwikkelaar van een klimaatbeheersingskast, waarmee adiabatisch koelen mogelijk wordt gemaakt en het klimaat op kantoor verbetert. Als sinds 1991 kan er op deze milieuvriendelijke manier gekoeld worden en wordt de luchtkwaliteit op kantoor verbeterd. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair. Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat continu moet worden geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex.