Webverkenner
Image default
Dienstverlening

Onze voorbeeld betalingsherinnering gebruiken

Een voorbeeld betalingsherinnering downloaden

Een vriendelijke voorbeeld betalingsherinnering is heel belangrijk. Het kan u helpen uw schuldenaren niet kwijt te raken. Sommige klanten zijn erg slordig met hun rekeningen. Uw debiteuren zijn in de toekomst ook nog belangrijk. U wilt niet dat ze naar de concurrent gaan. Ze moeten natuurlijk wel betalen. Daarom is het goed in de gaten houden van openstaande posten erg belangrijk. Een laatste herinnering  moet snel de deur uit als de rekeningen niet betaald worden. Bel uw debiteur op en vraag wat er aan de hand is. debiteuren waarderen dit.

De wettelijke bepalingen zijn verwerkt in onze voorbeeld betalingsherinnering

Bij consumenten moet je laatste aanmaning aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze moet aan twee verplichtingen voldoen. De klant moet nog 14 dagen de tijd krijgen om te voldoen. En de eventueel bijkomende hoge kosten moeten exact vermeld worden. Als u onze voorbeeld betalingsherinnering gebruikt zit u altijd goed. Wanneer u contributies voor uw vereniging moet innen kunt u ook de voorbeeld betalingsherinnering gebruiken. Volgens de wet moet u eerst een aanmaning naar een consument te verzenden. Maar naar zakelijke klanten bestaat die verplichting niet. Deze zijn direct ingebreke op het moment dat de vervaldatum overschreden is.

Een incassobureau inschakelen

De voorbeeld betalingsherinnering kun je aanpassen en wettelijke rente toevoegen. Vooral ZZP-ers zijn afhankelijk van een snelle betaling. Als er teveel geld niet betaald wordt, wordt het een probleem. Wettelijk is er geregeld dat je rente in rekening mag brengen. Dit kan vanaf het moment dat de factuur vervallen is.  Betaalt men nou na de laatste herinnering nog niet. Dan kan er een incassobureau ingeschakeld worden. Heeft nog geen betalingsherinnering verstuurd? Ook dan kunt u een incassobureau inschakelen. Met onze pre incasso service kunnen we uw klant alsnog manen.

http://www.billincasso.nl/nl/voorbeeld-betalingsherinnering.html