Webverkenner
Image default
Gezondheid

Migraine en botox?

 

Wat is migraine nou precies? En wat te doen tegen migraine? Migraine is eigenlijk kortweg een zeer zware variant van hoofdpijn. Het gaat hier voornamelijk om het heftig bonzen van je voorhoofd. Vaak is het zo dat de hoofdpijn zich aan één kan bevind. Een migraine aanval kan maximaal 72 uur duren, dit is extreem lang maar komt zeker wel eens voor helaas. Bijkomende effecten van migraine zijn dat je misselijk kan worden en dus moet overgeven. Daarnaast heb je heel erg veel last van felle lichten en geluid. Je kunt je dus niet goed concentreren en functioneren op je werkzaamheden wanneer dit het geval is.

In 2012 had maar liefst 3,1 miljoen Nederlanders last van deze vorm van migraine. Een derde van deze mensen had vaker dan drie keer last van migraineaanvallen. De kwetsbare doelgroep zijn voornamelijk mensen tussen de 25 en 55 jaar. Over het algemeen hebben vrouwen ook meer last van migraine dan mannen. Migraine wordt veroorzaakt doordat bloedvaten gaan samentrekken en worden verwijderd in het hoofd van de mens. De stoffen die zenuwprikkels doorgeven in de hersenen spelen hier een belangrijke rol in.

Migraine kan erfelijk zijn binnen een familie, er is niet duidelijk een oorzaak aan te wijzen waarom de ene persoon meer last heeft van migraine dan een ander persoon. Migraine en botox wordt vaak niet in één zin genoemd. Wat veel mensen niet weten is dat een botox behandeling ervoor kan zorgen dat migraine wordt verminderd of zelfs helemaal verdwijnt. Het is per toeval ontdekt dat mensen die een botox behandeling ondergingen opeens een stuk minder last hadden van migraine. Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen en daarom laten veel mensen een ingreep uitvoeren om zo migraine tegen te gaan. Dus heb je meermaals per maand last van hevige hoofdpijn, overweeg dan serieus eens om een ingreep te ondergaan bij een van de klinieken van Faceland.

http://faceland.nl/

Gerelateerde artikelen

Fysiotherapie in Nijmegen helpt u van uw klachten af

Manueel therapeut Nijmegen helpt u graag

Een brok in de keel hebben is erg vervelend