Webverkenner
Image default
Aanbiedingen

Isolerende raamdecoratie kan je geld opleveren!

Voor het geval je getwijfeld hebt of groen doen met raamdecoratie de moeite waard is, lees dan dit: Volgens milieu centraal zijn ramen verantwoordelijk voor ongeveer 30% van het energieverlies in een woning.

In de zomer kan fel zonlicht een kamer vrij snel opwarmen, waardoor het thermisch comfort van de bewoners vermindert. Om aan de hitte te ontsnappen, wat doen veel mensen dan? Hun thermostaat van de airconditioning dienovereenkomstig bijstellen. Maar zelfs als ze dat niet doen, moet hun airco-systeem nog steeds harder werken dan gewoonlijk om de kamer aangenaam te houden. Als dit dag na dag gebeurt, is een waarschijnlijk gevolg aanzienlijk hogere energierekeningen.

In de winter is het probleem met betrekking tot ramen niet warmtewinst, maar warmteverlies. Om kamers warm en behaaglijk te houden, verhogen veel huiseigenaren hun woningverwarming, wat ook tot hogere energierekeningen kan leiden.

Praktische en stijlvolle oplossingen

Raamdecoratie minimaliseert warmtewinst door de hoeveelheid lichtinval die een huis binnen komt te beperken, en ze verminderen warmteverlies door als isolerende barrière te dienen. De vraag wordt dus wat de meest energie-efficiënte raambekleding op de markt is. Hier zijn twee uitstekende opties:

Plisségordijnen

Plisségordijnen werken isolerend doormiddel van hun luchtzakken in de vorm van een honingraatstructuur, waardoor de geleiding van warmte of koude door het raam wordt verminderd. In de winter kunnen strak geïnstalleerde plisségordijnen het warmteverlies door ramen met 40% of meer verminderen. In de zomer kunnen ze de zonnewarmte met wel 80% verminderen.

Gordijnen

Licht- of midden kleurige gordijnen, of die met een witte achterkant, weerkaatsen het zonlicht in plaats van het te absorberen, en houden zo je huis op een koele en comfortabele temperatuur. Studies tonen zelfs aan dat witte gordijnen de warmtewinst door ramen met wel 33% kunnen verminderen. Tijdens de winter kan het eenvoudig sluiten van je gordijnen het warmteverlies met 10% verminderen. Bovendien laten gordijnen die zo dicht mogelijk bij het plafond en de ramen hangen weinig ruimte over voor ontsnapping van warme lucht, waardoor het warmteverlies met wel 25% afneemt.

https://www.raamdecoratie.com