Webverkenner
Image default
Gezondheid

Griepepidemie

 

Als je het nog niet door had, leef je vast in totale afzondering van de wereld. Maar de rest van ons weet het. Nederland beleeft een griepepidemie. En niet zomaar eentje. Dit is een influenza virus waar geen kruid tegen gewassen is. Zelfs de jaarlijkse griepprik heeft niet mogen baten.

In het onderwijs is het duidelijk te zien aan de hoeveelheid leerlingen per klas. De leerlingen aantallen zijn op dit moment gehalveerd. Ook in het openbaar vervoer merk je het. Er wordt om je heen glazig gekeken door mensen met een zakdoekje in de hand die maar zitten te hoesten en proesten. Deze mensen hadden beter thuis kunnen blijven, denk ik dan.

Ik ben zelf gelukkig nog niet getroffen door dit venijnige virusje alhoewel allebei mijn kinderen mij hadden kunnen aansteken. Ik wil het wel even afkloppen voor het geval dat. Maar blijkbaar is mijn immuunsysteem wel in orde. Dit komt waarschijnlijk doordat ik ervoor zorg dat ik voldoende vitamine C binnen krijg. Vitamine C versterkt je immuunsysteem en houdt hiermee alle vervelende bacteriën en virussen buiten de deur.

Het is belangrijk dat je zorgt dat je weerstand op peil blijft. We leven in een samenleving waarbij we haast continu onder druk staan. Je kunt stress ervaren van een gebrek aan persoonlijke ontwikkeling, jetlag, negatieve gedachten die maar in je hoofd blijven rondtollen en nog veel meer. Ook kan je gezondheid onder druk komen staan en dus stress ervaren door een ongezonde werkomgeving, de straling van je mobieltje, roken, pijn hebben of medicijngebruik. Het antwoord op al deze soorten stress is vitamine C.

Vitamine C kun je kopen in winkels met voedingssupplementen zoals topvitamins. Dit is een webshop. Je kunt hier heel makkelijk je supplementen online bestellen en dan worden ze nog thuis bezorgd ook. Dat is wel zo makkelijk als je ziek in bed ligt met een griepje.

 

http://www.topvitamins.nl