Industrie

Een groutanker laten plaatsen met een ankerboormachine

Heeft u binnenkort een opdracht waarbij een kanaal verlegd wordt of een dam meer water aan moet kunnen? Het gebruik van diverse soorten materieel zorgt dat uw klus een succes wordt.

De verankering van de damwand of kade laat u daarom uitvoeren door De Vries Titan. Dit bedrijf is volledig self-supporting, wat inhoudt dat ze alle techniek zelf in huis hebben. Het voordeel is dat zes ankerboormachines te allen tijde inzetbaar zijn. Daarnaast hebben vier van de zes machines de capaciteit om als dubbel spoelboormotor te functioneren, waarmee een verbuisd geboord wordt. Op die manier is uw groutanker gegarandeerd goed geplaatst.

Vertrouw op een groutanker die alle belasting aan kan

Bij de verandering van een haven of kanaal is het van enorm belang dat de wanden en de grond goed verankerd zijn. Andere projecten waar dit bij voorkomt zijn bijvoorbeeld de aanleg van een nieuw kanaal of brug. Deze moeten beide in staat zijn om een groot draagvermogen te kunnen verduren. Of het inzakken van een wand door de kracht van water. Dit zijn allemaal rampscenario’s die u als opdrachtgever liever niet meemaakt. Dat is waarom u samenwerkt met een specialist als De Vries Titan. De verankeringen van dit bedrijf zorgen dat iedere constructie de berekende belasting ook daadwerkelijk doorstaat. Om dit te garanderen wordt een groutanker uitvoerig beproefd en afgespannen. Hierbij is de trekbelasting veel hoger dan in de gebruikssituatie.

Van damversterking tot verlegging van een kanaal, het gebruik van een groutanker is een pré

Bij de aanleg of verlegging van een kanaal is het van uiterst belang dat het water op de goede plek blijft. Anders loopt u het risico dat delen van aangelegen stuk land inzakken of zelfs overstromen. Dit voorkomt u door het gebruik van een damconstructie of wand. Het is uiteraard zaak dat deze goed blijven staan. Daarom schakelt u een specialist in die met een groutanker alles stevig vastlegt. Deze specialist in verankering van wanden of grond is De Vries Titan. Met meer dan 15 jaar ervaring realiseren ze projecten in binnen- en buitenland. Tot de opdrachtgevers behoren onder andere bouwkundige en civieltechnische aannemers. Bent u dus op zoek naar een specialist in damverankering of funderingsherstel? De Vries Titan is het bedrijf voor u.