Zakelijke dienstverlening

Biofilm verwijderen op een duurzame manier

Wist u dat het mogelijk is om biofilm definitief te verwijderen zonder daarbij chemicaliën te gebruiken? Tegenwoordig is er een duurzame technologie ontwikkeld om effectief van biofilm af te komen. Het bedrijf dat deze technologie heeft ontwikkeld, is Aqua-engineering. Wilt u gebruikmaken van deze moderne technologie? Of wilt u er graag meer over weten? Neem dan contact op met de specialist. Dan nemen zij u alle zorgen uit handen. Dat houdt in dat ze de generator die de biofilm verwijdert bij u op locatie komen installeren. Vervolgens gaat het verwijderen van de biofilm vanzelf. Het enige wat u nog hoeft te doen is af en toe zout bijvullen.

Waarom het essentieel is om biofilm effectief te verwijderen

In de industrie is biofilm een veelvoorkomend probleem. Deze micro-organismen zijn omgeven door zelfgeproduceerd slijm dat vasthecht aan een oppervlak. Biofilm komt voornamelijk voor in koel- en proceswatersystemen, waar ze grote problemen veroorzaken. Zo kan biofilm zorgen voor legionella en andere gevaarlijke bacteriën in het water. Ook kan biofilm leidingen voor een gedeelte dichtslippen. Als gevolg verbruikt u meer energie en heeft u hogere energiekosten. Om dit probleem op te lossen, heeft Aqua-engineering de technologie NEUTHOX® ontwikkeld. Met deze methode kunt u biofilm op een effectieve en duurzame manier verwijderen.

Kies voor milieuvriendelijk en veilig als u biofilm laat verwijderen

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteedt aan milieubewuster leven. Dat terwijl veel bedrijven nog altijd gevaarlijke chemicaliën toevoegen aan proceswater om bacteriën te doden. Denk hier aan chloorbleekloog of chloordioxide. Door ongelukken met deze chemicaliën raken nog elk jaar honderden mensen gewond. Dat kan anders: met NEUTHOX®, de duurzame technologie die Aqua-engineering heeft ontwikkeld. Deze methode gebruikt uitsluitend zuiver water en zout, Het desinfectiemiddel is hierdoor volledig zuiver. Ook is de oplossing goed voor het milieu. De desinfecterende stof is namelijk volledig biologisch afbreekbaar. Kiest u voortaan ook voor een beter milieu bij het verwijderen van biofilm?